Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

O sculptură din bronz realizată de Constantin Brâncuşi în 1932, care reprezintă un portret stilizat al lui Nancy Cunard, a fost vândută cu 71 de milioane de dolari (comisioane şi taxe incluse) la o licitaţie organizată marţi de casa Christie's la New York.

Sculptura a stabilit un nou record de preţ pentru o creaţie a artistului român, informează ediţia online a cotidianului american The New York Times, citează Agerpres.

Trei colecţionari au licitat pentru această sculptură din bronz polizat, o lucrare intitulată "La Jeune Fille Sophistiquee (Portrait de Nancy Cunard)". Opera de artă are o înălţime de 78 de centimetri şi este montată pe un soclu din marmură. Potrivit casei Christie's, opera de artă a fost achiziţionată de un colecţionar care a licitat prin telefon şi care a garantat un preţ de vânzare stabilit înainte de licitaţie, acceptând apoi să achite şi taxe şi comisioane în valoare de 190.000 de dolari.

Integral pe România LiberăComentarii

Mircea Statul de drept roman unde e ?????? Ii doare in cur pe Iohanis si Dancila de soarta artei si a culturii romanesti...... Stiu doar sa arunce cu laturi dintr-o parte in alta!!!!!!!

16 mai 2018 10:20

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.