Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Folosite intern, remediile din mugurii de brad au acțiune antiseptică pulmonară, antitusivă, expectorantă și tonică.

Boli pulmonare. Tratamentul naturist cu muguri de brad pentru bronhopneumopatiile cronice se prepară după cum urmează: 100 g de muguri de brad zdrobiți, se macerează timp de 12 zile în 150 ml alcool de 70 de grade. Peste acest macerat se toarnă 750 ml de apă clocotită și se lasă pentru extracție într-un vas bine acoperit timp de 6 ore. Se prepară un sirop din 325 g de zahăr în 500 ml de apă. După răcire, se amestecă siropul cu extractul hidroalcoolic de muguri de brad. Se filtrează prin tifon și se păstrează la rece în sticle bine închise. Adulții vor lua zilnic 3-5 lingurițe, iar copii 3 lingurițe.

Anemie. Siropul de muguri de brad se folosește cu succes și în tratamentul împotriva anemiei la copii, carențe minerale și decalcifieri la adulți, de asemenea pentru dureri osoase la creștere pentru copii, consolidarea fracturilor, pentru rahitism, carii dentare, parodontoză și osteoporoză. Extractul din muguri de brad, sirop sau ulei, se folosește în cure îndelungate pentru rezultate eficiente.

Mai mult, pe Antena3.ro.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.