Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Facebook le cere utilizatorilor europeni să spună în ce surse de știri au încredere într-un chestionar pe baza căruia urmează stabilească prioritizarea informațiilor în News Feed (n.r. Noutăți, în versiunea în limba română a Facebook), scrie Reuters.Facebook le cere urilizatorilor din mai multe țări europene să spună în ce surse de știri au încredere pentru a implementa modificările pe care le au în plan pentru filtrarea știrilor false din News Feed.În ianuarie, directorul executiv al Facebook, Mark Zuckerberg, a declarat că News Feed, serviciul central al companiei de social media, va prioritiza “știrile de înaltă calitate” față de cele mai puțin sigure, ca parte a luptei pe care compania o duce împotriva distribuirii informațiilor false pe platformă.

Decizia a fost luată după ce Facebook a fost criticat pentru că nu a reușit să împiedice răspândirea pe platformă a știrilor false – provenite de la presupușii operatori din Rusia, în special în timpul campaniei electorale prezidențiale din SUA din 2016.

Integral pe LibertateaComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.