Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Compania controlată de milionarul Elon Musk, SpaceX, a amânat lansarea rachetei Block 5, cea care era programată pentru joi. Decizia a fost luată cu mai puțin de un minut înainte de ora prevăzută, scriu agențiile internaționale.


Următoarea fereastră de lansare este vineri între 16:14 şi 18:21 ora locală (23:14 şi 01:21 ora României), de la Cape Canaveral în Florida.

Block-5 este cea mai nouă rachetă din gama Falcon 9 și este echipată cu aproximativ 100 de îmbunătăţiri ce îi asigură o mai mare putere, siguranţă şi capacitate de reutilizare decât precedentul model, Block-4.

Reprezentanții companiei nu au oferit foarte multe detalii privind motivul pentru care s-a luat decizia opririi numărătorii și amânăarea lansării. Un purtător de cuvânt al SpaceX a transmis doar că “Lansatorul şi încărcătura sunt în bune condiţii”, iar compania a scris pe Twitter că “Oprire azi ca urmare a sistemului sol de auto-anulare cu un minut înainte de ora prevăzută. Echipele lucrează pentru o lansare în fereastra de mâine”.

Integral pe LibertateaComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.