Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

La DNA București a fost depusă, ieri, o sesizare penală împotriva președintelui Klaus Iohannis, a sotiei sale Carmen Iohannis si a notarului Radu Gabriel Bucsa din Sibiu, în legătură cu modul în care cuplul prezidențial a intrat începând cu 1999 în posesia a două imobile în centrul Sibiului, la adresele str. Nicolae Balcescu nr. 29 și str. Gheorghe Magheru nr. 35.

Demersul civic inițiat de LUJU.RO urmareste aducerea la bugetul statului a sumei totale de 640.000 euro (320.000 euro luati de sotii Iohannist si alti 320.000 euro luati de Ioan Bastea, pretinsul mostenitor pe care Klaus Iohannis il reprezenta cu procura) suma obtinuta din exploatarea imobilului din str. Nicolae Balcescu 29 prin inchirierea acestuia de catre Raiffeisen Bank vreme de 14 ani. Daca statul ar fi exploatat el insusi imobilul, cei 640.000 euro ar fi fost venit la bugetul de stat. Consideram ca nu este normal sa iti insusesti niste imobile ale statului vreme de 14 ani, iar dupa ce justitia civila constata ca au fost luate prin frauda, sa le dai inapoi, dar sa ramai cu profiturile obtinute din exploatarea lor.

În contextul tensiunilor momentului dintre președintele Klaus Iohannis, pe de o parte, și liderul PSD, Liviu Dragnea, împreună cu premierul Viorica Dăncilă, pe de altă parte, deputatul PNL Ovidiu Raețchi îi prevestește lui Dăncilă aceeași soartă pe care a avut și fostul premier Victor Ponta. Raețchi, citat de ANTENA3, a sugerat că în urma unei încălcări de lege pe care o văd cei de la PNL și pe care o vede și președintele Klaus Iohannis, Viorica Dăncilă va pleca de la Palatul Victoria, cu ipoteza întocmirii unui dosar penal. Dacă i se întocmește dosar penal, Klaus Iohannis nu doar că îi va cere demisia, dar va face tot ce îi stă în putință pentru ca Viorica Dăncilă să nu mai fie premier.

Klaus Iohannis ar putea intra în „grevă prezidențială”, susține EVENIMENTUL ZILEI. Cum pe parcursul acestui război, Iohannis a cerut de câteva ori demisia premierului Viorica Dăncilă, natural că prima speculație care a apărut este că președintele țintește schimbarea premierului. Din cauza faptului că imediat după primul an de mandat, lui Iohannis i-a ieșit figura cu ”Guvernul meu”, se discută deja prin cafenele de posibilii înlocuitori ai lui Dăncilă. Chiar dacă demiterea a încă un prim-ministru PSD ar fi un succes pentru Klaus Iohannis nu ăsta e scopul principal al conflictului declanșat de președinte, ci pregătirea candidaturii pentru al doilea mandat.

Președintele Klaus Iohannis a intrat în conflict și cu o altă doamnă importantă a PSD, constată ADEVĂRUL. Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, miercuri, că reprezentanţii Administraţiei Prezidenţiale i-au cerut să plece din zona în care se aflau miniştrii şi au trimis-o într-o zonă în care a rămas izolată, astfel încât preşedintele să nu dea mâna cu ea în cadrul recepţiei de la Palatul Cotroceni, cu ocazia Zilei Europei.

„Există două posibilităţi, una în care într-adevăr a fost o bâlbâială a protocolului şi preşedintele chiar nu a ştiu de aceaste lucruri, sau varianta a doua, că a fost o intenţie ca eu să fiu izolată, să nu fiu nici lângă colegele mele din Guvern şi să fiu cumva marginalizată printre şefii de instituţii ca să nu avem ocazia să dăm mâna (cu preşedintele Iohannis – n.r.)”, a spus Gabriela Firea, citată de GÂNDUL.

Loviturile curg și dintr-o parte și din cealalată iar COTIDIANUL anunță și o lovitura deputaţilor pentru Klaus Iohannis. Parlamentarii au stabilit să menţină prevederea din OUG 33/2017 referitoare la Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii, potrivit căreia preşedintele acestei instituţii este ales, la propunerea Guvernului, de către Parlament. Deputaţii au respins cu 165 de voturi ‘pentru’, 89 – ‘împotrivă’ şi 5 abţineri cererea de reexaminare a preşedintelui Klaus Iohannis la această ordonanţă.  Până la emiterea ordonanţei, preşedintele ANCOM era numit de preşedintele României, la propunerea premierului.Comentarii

Adrian Nastase v, te-as fute-n cur nonstop. Ai vrea tu nebunule sa te futa-n cur un mason homosexual social=democrat, putred de bogat!

11 mai 2018 7:27

alupigus Sug orice pula. Doar daca e sovietica. Cu respect, Paulus.

11 mai 2018 7:25

@ 11 mai 2018 0:46 și 11 mai 2018 1:15 Măh Paulus, eu știu și știam că ești sugaci, așa că nu-mi spui nici o noutate, dar știam și că tu ai supt de la tatăl tău, așa că du-te în păcatele tale care sunt prea multe. Trebuie să admir la tine curajul cu care te lauzi de fiecare dată că ești sugaci, sugaciule. Așa că-ți dau să sugi și de la mine, că e gratis. Poftă Bună!

11 mai 2018 4:10

@@@ mah, dar ce le mai explici tu pe toate! ah, dacă tot întrebi, uite - io fuck parte din (sub-)categoria EURO-felaţioniştilor de vocaţie şi în prezent sug poolla lu' (alde) euro-greco. Mulţumit de răspuns?

11 mai 2018 1:15

@ 10 mai 2018 19:08 Sug EURO-poolla & #REZIST - hai cu toţii pe străzi să zbierăm & să ţopăim cu luminiţe!

11 mai 2018 0:46

@ 10 mai 2018 19:08 Băi nene, nu te mai bate cu tesla-n boașe că ești mare școlit și mare filozof. Problema e mult mai simplă și orice ecuație istorică sau nu, trebuie simplificată și adaptată realității. Așa că ia zicala aia a ta care se vrea ghicitoare și las-o pentru profani. Eu te întreb făcând uz de o altă zicală, anume ce are sula cu prefectura? Iar aici mă refer la acel grup etnic german pe care-l tot scarpini tu între buci și realitatea cotidiană? Sasul de la Sibiu e născut la ani destui după răzbel, iar chestia aia cu naziștii tăi reali sau imaginari a fost rezolvată de istorie trecută. Tu te tot scremi aiurea p-aci ca să găsești noduri imaginare în papură și purici în brânză, vorba unui proverb vechi și neghicit sau neghicitoare. Tu, dacă ești perseverent, poți găsi eventual păduchi lați în brânza din cine știe ce bijboacă de muiere mai brunetă la ten. Îți doresc succesuri, vorba lui EBA, în căutările tale viitoare.

10 mai 2018 20:31

@@ mah, dar ce le mai explici tu pe toate! Dar pe la scoala cand te mai duci? Pana una alta, sa stii ca prostii au numai convingeri de neclintit, iar inteleptii mai mult indoieli.Ghici, tu din ce categorie faci parte?

10 mai 2018 19:08

@ 10 mai 2018 16:22 Băi individule, tu tot scobești în găoz istoria nazismului degeaba. În altă ordine de idei, dacă tu ești cu adevărat acel v care-și postează p-aci inepțiile și prostia lui monumentală, atunci nu numai că ești bolnav la cap, dar ești și îndobitocit în ultimul hal. Că tu nu-l placi pe sasul de la Sibiu ajuns președinte e una, problema e că politica nu e ca la fotbal, că acolo dacă nu-ți place mutra cuiva, gata poți să dai cu el de pământ. Politica e motivată ca și alegerile de mai multe criterii care nu au de a face cu cât de fotogenic e respectivul și dacă are mutră dulceagă a la Adrian Năstase sau Victor Ponta, ci atât cu doctrina partidului politic care-l susține pe respectiv cât și cu acea carte de vizită persnală a respectivului legată de profesie și de ce a făcut acolo unde a lucrat. Așa că i-ați naziștii și fă-le o cinilincție, ai înțeles?

10 mai 2018 18:32

Doru Felicitari LUJU pentru curaj! Iata ca mai sunt si barbati cu coloana vertebrala in aceasta tara, nu numai lingai.

10 mai 2018 16:57

Dancila Manca-mi-ti ...!

10 mai 2018 16:30

Dandea Cacaciosii de la A3 si mancaciosi de la B24

10 mai 2018 16:30

Claritin De la E clar!

10 mai 2018 16:28

Dante Alighieri Tot io ca suntem multi si-avem valoare

10 mai 2018 16:27

Dana ba asa!

10 mai 2018 16:25

Danuz Hop si-asa!

10 mai 2018 16:25

v Individul de @ ar trebuii sa stie ca sasii au avut diverse asociatii, care in timpul razboiului au constituit Grupul Etnic German, care s-a aliat direct cu SS. Din aceste considerente, Regele Mihai a dat un decret de nationalizare a bunurilor acestei asociatii, ca prada de razboi, cum au facut si tarile din vest. Aceste bunuri au fost separate de casele persoanelor fizice sasesti care "teoretic" au fost retrocedate.

10 mai 2018 16:22

Iosif Oricum DNA o sa-i dea la sesizarea de cacat a ''Redactiei Lumeajustitiei.ro '' decizie de NUP pentru ca aceste fapte deja s-au judecat si finalizat cu decizii definitive in anii precedenti Stire ''bomba'' de rahat. A auzit cineva din Bucuresti de ''Lumeajustitiei.ro''? Raspuns. Nimeni

10 mai 2018 16:16

DAN capitan Niste nenorociti astia de la ''Redactia Lumeajustitiei.ro'' 4 indivizi cu conturi de yahoo si g.mail Idiotii nu stiu ca aceasta dobandire ''frauduloasa'' a fot subiectul a mai multor proces castigate de Johannis. Scarmana si ei cu batul in rahat pentru titluri de senzatie Trebuie sa faca si ei un pic de vanzoleala pentru banii primiti de la PSD...NU?

10 mai 2018 16:11

@ 10 mai 2018 11:01 Băi răspândacule, halești căcat cu o poftă demnă de lăudat. Toate excrementele tale cu acel grup nazist și poveștile alea pentru copii de țâță nu le poate crede nimeni dintre cei care au mintea limpede și un minim discernământ personal. Tu nu ești decât un slugoi plătit care postează la indicațiile PSD-ului, sărmane retardat.

10 mai 2018 15:32

E clar! Erată Antenele Varanului care sunt în spatele acestei mașinații manipulative, unde acel Luju.ro e căcatul ăla care e condus de Răzvan Savaliuc un slugoi al antenelor, care reâncălzește o ciorbă juridică ce a fost finalizată mai demult în justiția românească. Păi din câte știu eu și nu cred că mă-nșel, acel caz cu imobilul fostei case a lui Iohannis unde era sediul acelei bănci, a fost finalizat cu sentință de către justiție, unde Iohannis a pierdut acea casă și a fost obligat să returneze statului banii respectivi. Deci toată tevatura ridicolă a acestui articol mincinos de căcat al antenelor Varanului nu e decât un fel de încercare de a se face niște gălăgie aiurea degeaba. Haznaua 3 nu se dezminte, se tot screme să împroște cu căcat aiurea creierele cititorilor naivi cu minte puțină care mai pun botul la asemenea excremente.

10 mai 2018 15:28

E clar! Antenele Varanului care sunt în spatele acestei mașinații manipulative, unde acel Luju.ro e căcatul ăla care e condus de Răzvan Savaliuc un slugoi al antenelor, care reâncălzește o ciorbă juridică ce a fost finalizată mai demult în justiția românească. Păi din câte știu eu și nu cred că m-ănșel, acel caz cu imobilul fostei case a lui Iohannis unde era sediul acelei bănci, a fost finalizat cu sentință de către justiție, unde Iohannis a pierdut acea casă și a fost obligat să returneze statului banii respectivi. Deci toată tevatura ridicolă a acestui articol mincinos de căcat al antenelor Varanului nu e decât un fel de încercare de a se face niște gălăgie aiurea degeaba. Haznaua 3 nu se dezminte, se tot screme să împroște cu căcat aiurea creierele cititorilor naivi cu minte puțină care mai pun botul la asemenea excremente.

10 mai 2018 15:26

alupigus Ce pacat ca ati votat , presedinte de kkt ! Presedintele KWJ ete un etnic german , securistoid , dusman al romanilor !

10 mai 2018 11:34

O precizare! Mult mai grav decat nenorocitii aia de euroi, de fapt mult MAI PENALA, este constituirea GRUPULUI INFRACTIONAL format dintrun primar de mare oras, notar, procurori, judecatori si insesi conducerile DNA si parchetului general pentru a-l spala pe acest Iohannis de jegul coruptiei !!! Sa nu uitam ca individul mai detine si alte case obtinute in mod cel putin dubios, daca nu fraudulos, dar mai ales pentru malversatiunile legate de preluarea mostenirii materiale (daca nu si ideologice!) a organizatiei naziste Grupul Etnic German. Ar fi de asemenea interesant de studiat legaturile sale de afaceri cu firme si oameni de afaceri germani si austrieci, precum si corectitudinea unor hotarari de primar al Sibiului. Afacerea cu aeroportul de acolo, de exemplu. Cea mai grava actiune, repet, mi se pare insa aceea de corupere si manipulare a justitiei. Sunt convins ca motorul volitiv care l-a dus pana la Cotroceni a fost tocmai nevoia de a acoperi gunoiul penal pe care l-a acumulat in intreaga sa cariera politico-administrativa. Si-n tot acest timp are ''eleganta'' de a-i improsca pe adversarii politici cu infama acuzatie ca ar fi penali! Si chiar daca unii dintre ei chiar sunt, Iohannis este ultimul om politic care sa aiba autoritatea morala de a arata cu degetul pe cineva!

10 mai 2018 11:01

Vasile aceeasi ciorba reincalzita poate de data asta e mai buna

10 mai 2018 9:22

Stan Pățitul Este singura situație de acest fel ? Aici este mâna Justiției. Ori, aceasta, este independentă și nimănui nu îi este permis să-i afecteze imaginea. Asta este. Hoțiile sunt legitimizate prin sentințe judecătorești.

10 mai 2018 8:56

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.