Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

"Cred că o modificare foarte importantă, dacă nu cea mai importantă, este aceea că se acordă sume compensatorii pentru toţi angajaţii din sistemul sanitar care au înregistrat diminuări de venituri nete faţă de februarie 2018. Suma compensatorie urmează să acopere integral această diferenţă, deci nu mai putem vorbi în acest moment despre vreo scădere de venituri în sistemul sanitar. În fapt, azi am hotărât să introducem un nou filtru în lege astfel încât să nu mai rămână la arbitrarul managerilor de spitale şi autorităţilor locale să aloce sporuri pe criterii subiective, în unele cazuri încălcându-se foarte grav, atât legea, cât şi Hotărârea de Guvern privind regulamentul de sporuri. Nu a fost în intenţia legiuitorului ca veniturile să scadă în sistemul de sănătate şi ne asigurăm că prin aceste modificări pe care le facem nu mai este posibil să se întâmple acest lucru", a afirmat ministrul Muncii. 

"Este o discuţie foarte lungă şi vine în urma unei discuţii cu managerii. După această discuţie cu managerii, am avut şi foarte multe raportări de la toate spitalele şi am constatat că erau aproximativ 7.000 de persoane care au avut scăderi de venituri, din care mai mult de jumătate erau în doar două spitale. Asta ca să înţelegem cât de subiectiv s-au aplicat această lege şi regulamentul de sporuri. Aş vrea să subliniez că se fac modificări pe Legea salarizării, dar aceste modificări vor viza strict modul de acordare a sporurilor. Nu vom umbla la grila de coeficienţi sau alte prevederi ale legii, cu excepţia directorului de îngrijiri, unde ne vom întoarce la forma iniţială a legii, din iulie 2017, practic abrogând un articol care s-a aprobat în Parlamentul României. Una dintre măsurile importante este scoaterea gărzii efectuate de medici şi asistente în afara plafonului de 30% prevăzut pentru sporuri ca pondere în totalul cheltuielilor cu personalul pentru fiecare ordonator de credite şi, în acest sens, credem că se vor rezolva foarte multe probleme. În primul rând, nu vor mai fi motive pentru diminuarea sporurilor la medici. Această categorie va avea certitudinea că toate gărzile efectuate vor fi plătite şi prin aceasta nu le vor mai fi limitate celelalte sporuri la care au dreptul. În al doilea rând, se creează un spaţiu important în anvelopa plafonului de 30% pentru celelalte sporuri acordate în sistemul de sănătate", a explicat Olguţa Vasilescu. 


Comentarii

alupigus, radical psd-ist Cata laba fac, mai ales cand o vad cum sta ca la ginecolog! Ce-a mai futut-o mustaciosul!

10 mai 2018 10:08

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.