Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Facebook a ajutat mii de extremiști din organizația teroristă Stat Islamic să intre în contact, prin intermediul funcției sale „sugestii de prietenie”, arată un raport al organizației neguvernamentale „Proiectul pentru Contracararea Extremismului”. Cercetătorii, care au examinat activitatea teroriștilor pe rețeaua de socializare în 96 de state, au descoperit că utilizatorii cu simpatii islamiste radicale intră frecvent în legătură prin intermediul acestei funcții.

Aflată deja în mijlocul unui scandal de proporții deoarece nu a reușit să elimine încă materialele cu conținut terorist de pe platformele sale, rețeaua de socializare Facebook este acum acuzată că îi conectează în mod activ pe jihadiștii din întreaga lume, permițându-le acestora să dezvolte noi focare de teroare și să recruteze în permanență membri pentru cauza luptei lor, scrie publicația britanică „The Telegraph”, care citează concluziile raportului.

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.