Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Cercetătorii susţin că au descoperit o galaxie mică ce orbitează în jurul Căii Lactee, ce anterior nu a fost detectată.

Denumită Hydrus 1, galaxia este localizată la 50.000 de ani lumină de Pământ, între alţi doi sateliţi ai galaxiei noastre, Marele şi Micul Nor al lui Magellan. Conform IFL Science, aceasta a fost descoperită cu ajutorul camerei Dark Energy Camera (DECam) de pe telescopul Blanco din Chile. 

''Am prezentat descoperirea unei galaxii pitice aflată în constelaţia Hydrus,'' au scris autorii studiului. 

Hydrus 1 este o galaxie pitică extrem de greu de observat ce are un diametru de 326 de ani lumină, extrem de mică dacă este comparată cu Caleea Lactee ce are un diametru de 100.000 de ani lumină. Aceasta a fost descoperită în Podul Magelanic ce leagă cele două galaxii-satelit. Cercetătorii au descoperit că stelele din Hydrus 1 sunt sărace în metale. Galaxiile sunt denumite ''pitice'' atunci când au 100 de milioane sau mai puţin de stele. De asemenea, echipa sugerează că galaxia se roteşte,  fiind astfel prima ''galaxie pitică ce se roteşte'' detectată până în prezent. 

Integral pe DescoperaComentarii

@ 8 mai 2018 16:19 Mai du-te și în pizda mă-tii cu minunile tale cu tot, căcat în ploaie sfânt ce ești tu, idiotule! Te fut în gură și în cur cu toată EURO-Poola mea. Cu respect, Paulus.

8 mai 2018 18:23

Sfîntul Prooroc Ilie Tișbitul Norii lui Magellan creați prin Duhul Sfînt după minunile mele cu norii planetei Pămînt dintre anii 2009-2070.

8 mai 2018 16:19

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.