Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ca sa treaca sau sa respinga motiunea de cenzura, marile partide ale neamului au nevoie de voturile minoritatilor. Obisnuit sa faca doar pe placul UDMR-ului, PDL este pus acum pe jar si de cei saptesprezece deputati ai minoritatilor nationale altele decat cea maghiara. Care nu mai accepta sa stea cuminti in banci, ci vor vota la motiune. Pro sau contra, nu se stie deocamdata, cei mai multi dintre ei afirmand ca abia vineri se vor decide.

Ingrasata in ajunul motiunii, Opozitia s-a apropiat la mai putin de 10 voturi de Putere, situatie care i-a facut pe uselisti sa-i inghesuie si ei cu amorul pe cei cativa minoritari care pot sa-l lase pe Razvan Ungureanu fara job si PDL-ul fara guvernare. Asa au ajuns PDL, PSD si PNL, cele trei mari partide dambovitene, sa atarne la mila minoritatilor nationale. Neoficial, s-a aflat ca minoritarii cu pricina au vrut la inceput doar ”sa-si arate muschii” in fata partenerilor de Coalitie. Mai exact, sa le dea ceva emotii anuntandu-i ca nu sunt de acord sa stea in banci, asa cum au decis colegii din PDL, UDMR si UNPR.

Ulterior insa, lucrurile au degenerat, ambitiile personale si cantecele de sirena fredonate de uselisti spunandu-si si ele cuvantul. Minoritarii sunt insa impartiti, motiv pentru care este foarte greu sa dai un pronostic. Spre deosebire de alti colegi, care o scalda atunci cand sunt intrebati daca vor sustine sau nu motiunea, reprezentantul romilor, Nicu Paun, si-a precizat pozitia: ”Niciodata nu voi vota o motiune simpla sau de cenzura daca nu este motivata”.

Integral pe Naţional