Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Candidatul partidului de guvernământ din Bulgaria a câştigat alegerile prezidenţiale, potrivit exit-polluri.

Rosen Plevneliev, candidatul partidului la putere din Bulgaria, GERB, de centru-dreapta, a câştigat al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, desfăşurat duminică, obţinând 53,8% din sufragii faţă de 46,2% ale contracandidatului său socialist, potrivit unui exit-poll Gallup, scrie NewsIn.

Potrivit aceluiaşi sondaj, rata de participare la scrutinul prezidenţial din Bulgaria a fost de 47%, mai scăzută decât cea înregistrată la primul tur, când 51,82% dintre alegători au mers la urne.

În vârstă de 47 de ani, Plevneliev a fost ministru al dezvoltării regionale din 2009 până în 2011, când a demisionat pentru a candia la Preşedinţie.Contracandidatul său socialist, Ivailo Kalfin, este fost ministru de externe în Cabinetul lui Serghei Stanişev (2005-2009) şi în prezent este europarlamentar.

Plevneliev va conduce Bulgaria împreună cu Margarita Popova, fost ministru al justiţiei, care va fi vicepreşedinte.

La primul tur al alegerilor prezidenţiale, desăfşurat la 23 octombrie, Plevneliev a avut 40,11% din voturi, iar Kalfin 28,96%.
Integral pe Cotidianul