Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Vladimir Putin nu a rămas indiferent în faţa nostalgiei grandorii imperiale şi sovietice pe care o au majoritatea ruşilor, valorificând-o în scop electoral pentru a-şi asigura al treilea mandat la Kremlin. Armata va trece printr-un proces de înarmare "fără precedent" care îi va consolida, mai întâi de toate, poziţia pe plan internaţional, a promis Putin în campanie.

Cifrele vorbesc deja fără niciun echivoc despre transformările din armata rusă. Pentru prima dată în ultimii 20 de ani, bugetul alocat apărării l-a depăşit pe cel din Franţa sau Marea Britanie. Până în 2017, armata rusă va număra 425.000 de militari profesionişti iar până în 2022 vor fi investiţi aproape 600 de miliarde de euro pentru modernizarea echipamentelor militare. În mandatul lui Anatoli Serdiukov, ministrul rus al Apărării, circa 400.000 de militari, dintre care 150.000 de ofiţeri, au fost lăsaţi la vatră pentru a face loc soldaţilor de carieră. Linia de comandă a fost îmbunătăţită şi a fost introdusă o politică de mobilitate profesională.

Integral în Evenimentul Zilei

Integral pe Evenimentul ZileiComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.