Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

14 români au murit şi doi se află în stare gravă la spital, în urma unui accident rutier petrecut în Ungaria.  Printre persoanele decedate sunt şi trei copii.

În accident au fost implicate două autovehicule conduse de români, un TIR care venea din România şi se îndrepta spre Ungaria şi un microbuz care venea din Spania.

Potrivit primelor informaţii, se pare că şoferul TIR-ului a adormit la volan şi a intrat pe contrasens, unde s-a ciocnit cu microbuzul care circula regulamentar şi în care se aflau 15 persoane.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei din Szeged, Sveni Suabolc,  a confirmat faptul că vinovat de producerea accidentului este şoferul TIR-ului, care a adormit la volan şi a intrat pe contrasens.Printre cei 14 români morţi se află trei copii cu vârste cuprinse între 7 şi 14 ani, a anunţat purtătorul de cuvânt al MAE, Doris Mircea.

Cele două persoane care au supravieţuit accidentului, printre care şi şoferul TIR-ului, au fost  spitalizate la Szeged.

Accidentul a avut loc pe autostrada M43, în jurul orei 23.30, la jumătatea distanţei dintre localităţile Mako şi Szeged.