Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Cum ar fi în România fără o clasă politică isterizată, trăitoare în infernul lui „care pe care”? De exemplu, cam aşa: „Număr record de turişti pe litoral”; „Poveştile de 1 Mai se scriu pe litoral! Zeci de mii de tineri, la Sunwaves şi în cluburi”; „Românii dau năvală la mare”; „Mii de turişti la munte, atraşi de produse tradiţionale şi oferte”.

Românul nu a descins pe lume din tragediile lui Sofocle şi Eschil. Şi nici din vreo dramă filosofică shakespeariană. Nu are gena disperării „inculcată” adânc, în sine, de pierderi şi neîmpliniri. Ba, dimpotrivă, până şi „mioriticul” ancestral e o mostră sublimă din optimismul „vieţii fără de moarte şi al tinereţii fără bătrâneţe”, mecanism inefabil în care îţi aştepţi, la rând, sorţii, la roata norocului învârtită de mâna Dumnezeirii, fără convulsii, fără crispare, fără mascarade.

Indiferent de tot ceea ce s-a-ntâmplat în jurul lui, în spatele lui, împotriva lui, de-a lungul timpului, românul, tânăr sau bătrân, a ştiut să se distreze, făcând abstracţie de împrejurările istorice, sociale şi economice, cărora a fost constrâns/nevoit să le facă faţă.

Integral pe GândulComentarii

Nicu Excelenta oportunitate de castig acasa! Cautam urgent oameni care vor sa castige SIGUR bani, intr-o activitate simpla, lansata in martie 2018. Trimiteti mesajul VREAU MAI MULTE INFORMATII, la adresa de email:nicugitan@yahoo.com

5 mai 2018 8:49

depizdator Sugaci labagiu fascist depistat la 8,24 ! ALUPIGUS bre !

1 mai 2018 10:20

Homosexual bolshevic depistat: 8:00

1 mai 2018 8:24

Ba până şi Căcărău şi Iohannis + Ponta, şi ăia care mai de care să le-o sogă la jidanii din "Consiliul Mondial Evreiesc", de te miri ce mai e de conspirat la "teoria conspiraţiei" şi ce i-a apucat (tocmai acum, brusc & dintr-o dată) pe EURO#rezistaci la faza asta...

1 mai 2018 8:00

NOI Mosheangul flamad din poza, spera sa prosteasca pe cititorii - mai putin scoliti, cu afirmatii mincinoase, care rastalmacesc realitatea. Adica, titlurile citate de moshneag, apartin exclusiv ziaristilor, de la publicatii diferite. Clasa politica - de dreapta, de stanga, de mijloc, n-are nici o treaba cu enormitatile sau chestiile normale, publicate in ziare. Si ziaristii trebuie sa manance, sa-si plateasca ratele la banci, etc. Singurul isteric si disperat, este chiar acest moshneag, autor de texte plicticoase.

1 mai 2018 7:56

Apel la luciditate de-aia nu mai poate Dragnea, aparatorul familiei traditionale

1 mai 2018 1:31

Mai toți (pesedistii) sunt realmente sufocați de presiunea enormă pusă de toate manevrele făcute de Dragnea din momentul câștigării alegerilor. Iar perspectiva eliminării șefei DNA, a ciuntirii legilor anticorupție pare din ce în ce mai depărtată. Și mai este un element care face valuri în PSD, la baza partidului: înțelegerile lui Dragnea cu evreii și cu ungurii.

30 aprilie 2018 23:30

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.