Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Există- chiar lângă noi- un univers paralel cu cel pictat în fiecare zi la televizor. O țară în care principalele preocupări nu sunt legate nici de închisoarea făcută acasă în weekend, nici de comisii parlamentare înființate ca să ancheteze nimicuri. E format din grupuri de oameni care ajută alți oameni.

Funcționează ca niște anticorpi la nepăsarea maladivă a celor de la vârf, arătată timp de aproape trei decenii. Dacă ar fi să pui cap la cap problemele pe care încearcă să le rezolve, soluțiile pe care le găsesc, bugetele pe care reușesc să le strângă și apoi să le administreze, cu evaluări ce urmăresc raportul dintre banii alocați și rezultatele obținute, ar rezulta zeci de guverne mai mici și puncte ce pot constitui programe de guvernare, aplicabile local, regional sau național. E o Românie paralelă care se autoguvernează, o țară care încearcă să-i ia în grijă pe toți cei cu probleme.

I-ați auzit pe mai marii zilei vorbind despre copiii bolnavi de diabet? Asociația Sprijin pentru Diabet a înființat primul centru de telemedicină în diabetul pediatric din România. Se estimează că în țară sunt peste 3000 de copii dependenți de insulină, în creștere de la un an la altul. În fiecare lună, 10 minori învață cum să-și monitorizeze boala la standarde europene cu ajutorul senzorilor, astfel încât diabetul de care suferă să nu le provoace complicații. Cel mai important este că ei încep să se bucure de o viață aproape normală acum și îi ajută să se pregătească să fie niște adulți funcționali.

Integral pe RepublicaComentarii

uratoru` meserias Alex-ule, ai dom`le valoare ! Pe ei,pe mama lor !

1 mai 2018 10:28

Alex Bumbeanu-Livadaru: Reamintesc cititorilor mei că ţiganca din poză e .. mama mea - fostă ciorditoare-manglitoare la Obor şi la metrou, actualmentepensionară pe caz de boală.

1 mai 2018 0:31

Alex Bumbeanu-Livadaru: În plus, mai sunt de menţionat "voluntarii" care le sug (zilnic, .n.m.) poolla la EURO-bulangii LGBT-ORL-USR-TFL, ca aceştia să nu se simtă "discriminaţi", "marginalizaţi", sau chiar "excluzionaţi" POPO-"social" şi care cutreieră satele şi uliţele, pentru a le procura clenţilor lor HOMO-copii, pe care aceştia să-i "adopte" şi să-i "educe" sexual (printre EURO-face-le de la bookci, n.m.)!

1 mai 2018 0:28

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.