Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

De-a lungul istoriei, cinci misiuni NASA au aselenizat cu succes, din 1969 până în 1972, şi doar una singură a eşuat.

Pe 27 aprilie se împlinesc 46 de ani de la momentul în care echipajul Apollo 16, prenultimul care a ajuns pe Lună, s-a întors în siguranţă pe Pământ.Apollo 16 a fost prima misiune a NASA, lansată pe 16 aprilie 1972, care a aselenizat într-una dintre cele mai înalte regiuni ale satelitului natural al Terrei, mai exact pe Terra Descartes.

Astronauţii care au participat la această misiune au fost şi cei care au reprezentat echipajul de rezervă al Apollo 13, misiune care a eşuat din cauza unor defecţiuni tehnice şi a rămas în istorie graţie mesajului radio faimos trimis pe Pământ "Houston, we've had a problem here" (Houston, am avut o problemă aici), rămas în cultura populară greşit "Houston, we have a problem" (Houston, avem o problemă).

Integral pe DescoperaComentarii

Sfîntul Prooroc Ilie Tișbitul Luna creată în Casa Raiului prin Duhul Sfînt după pancarda rotundă cu Mîntuitorul Hristos și Sfinții acum 30 de miliarde de ani.

28 aprilie 2018 14:35

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.