Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Consumatorii din România sunt probabil cel mai puţin îngrijoraţi de preţuri, atunci când vine vorba de cumpărături, scrie Bloomberg. Ei folosesc foarte rar site-uri sau aplicaţii prin care să compare costurile, iar acest lucru este important pentru inflaţie.

Conform unei analize realizate de Morgan Stanley, ţările în care utilizatorii frecvent utilizează site-uri web sau aplicaţii pentru a compara costul potenţialelor achiziţii sunt mai predispuşi să înregistreze o creştere mai lentă a preţurilor de consum. Acest lucru ar putea explica de ce inflaţia Romaniei este cea mai rapidă din UE, potrivit Eurostat. „În timp ce inflaţia este încă scăzută în ţările din Europa Centrală şi de Est, în ciuda unei pieţe a muncii încordate şi a consumului în creştere, România este excepţia”, a declarat Pasquale Diana, economist al Morgan Stanley, într-o notă transmisă prin e-mail. Ea prezice creşteri ale ratelor dobânzii.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.