Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Preşedintele Klaus Iohannis susţine necesitatea revenirii la alegerea primarilor şi a preşedinţilor de consilii judeţene în două tururi, el spunând, joi seară, că "trecerea la alegerea într-un singur tur a sărăcit viaţa politică românească, în special viaţa politică românească locală".

Şeful statului a declarat, la Bacău, că alegerile în două tururi trebuie să redevină normă şi când vorbim despre alegerea primarilor şi când vorbim despre alegerea preşedinţilor consiliilor judeţene.

Integral pe AdevărulComentarii

socotitorul de serviciu Ok sasalaule - daca turu` doi se face pe banii tai !

27 aprilie 2018 17:31

Președintele face o mare greșeală. În loc să se pună problema simplificării administrației locale din teritoriu la nivel de județ, unde există două funcții de conducere a județului, respectiv președintele CJ care e o funcție administrativă rămasă din regimul comunist al lui Ceaușescu, precum și funcția de prefect al județului, care e o fincție adminstrativă nouă adoptată după căderea vechiului regim. Acum să ne punem întrebarea, ce face un președinte de CJ și care sunt atribuțiile lui administrative și ce face un prefect de județ și care sunt atribuțiile lui administrative? Văd că președintele a sărăcit la minte, și-și pune problema sărăcirii administrațiilor locale și județene, dar această vedenie a președintelui e de fapt o tâmpenie formidabilă. Administrația de stat locală și centrală ar trebui simplificată prin reducerea de posturi, deoarece e supranumerică, existând multe funcții acolo bine plătite de la bugetul statului pentru mimarea muncii. Așa că n-are decât președintele să-și înghită bogăția prostiei pe care o declară public acum.

27 aprilie 2018 12:33

ADMIRATOR NESINCER Dolofanul in buci, de Johanis, nu-i pasa de banii publici, care ar fi risipiti pt doua tururi la alegerile locale ! Acum, Johanis geaca rosie, este sincer de prost: vrea cu orice pret sa fraudeze voturile - in doua tururi, in favoarea golanilor rezistaci si-a parasutelor. Scrutinul local, parlamentar si prezidential, va ramane intr-un singur tur, pt corectitudine si economie de bani publici

27 aprilie 2018 6:58

v Consider ca alegerile nu trebuie schimbate la fiecare scrutin, in functie de interesele unor alesi si partidele lor. Ghiolbanis, stiind ca el si alte "partide", care-i sint alaturi, probabil nu au mari sanse in alegerile intr-un singur tur si spera sa mai cistige citeva locuri din turul al doilea. Trebuie adoptata "tehnica" cea mai raspindita in lume.

26 aprilie 2018 23:31

Acum trebuie să te muiesc, n-am ce-ți face sasule. Ce a sărăcit alegerea într-un tur? NU a sărăcit nimic, bașca a mai făcut și economie la bugetul statului. În țările democratice avansate și dezvoltate, există alegerile numai într-un singur tur de scrutin, atât. Sărăcanii candidați și partidele lor NU au decât să învețe știința de a-și promova candidații și doctrina politică dacă au așa ceva, explicând simplu boborului toate realizările negative inclusiv datoria externă națională publică făcută țării de acele partide opuse lor. Iar explicarea evoluției datoriei externe naționale publice a României e foarte simplă, din moment ce PSD-ul a provocat 85% din totalul datoriei externe naționale publice a României. Așa că sasule ia matale o muie și taci cu sărăcirea ta cu tot. Punct!

26 aprilie 2018 21:42

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.