Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Platformele de tranzacţionare a monedelor virtuale au găsit în ultima perioadă un nou paradis, în Mediterana, majoritatea operaţiunilor având loc pe platforme din Malta, stat care vrea să îşi mărească avuţia devenind una dintre jurisdicţiile cele mai prietenoase pentru un sector care îngrijorează autorităţile de reglementare din alte ţări, relatează Cotidianul.md, citând Bloomberg.

”Multe platforme au utilizatori dintr-o anumită ţară, care deseori nu este şi locul în care compania a ales să se înregistreze. Majoritatea tranzacţiilor cu criptomonede sunt operate de companii înregistrate în Malta”, a afirmat Sheena Shah, analist la Morgan Stanley.

Malta nu ar ocupa o poziţie atât de înaltă pe lista statelor unde sunt înregistrate companiile care operează platforme de tranzacţionare a monedelor virtuale dacă recent nu ar fi avut loc un transfer al celei mai importante platforme de tranzacţionare, a notat Shah.

Integral pe CotidianulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.