Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Potențial contracandidat al actualului președinte Klaus Iohannis la alegerile prezidențiale din 2019, liderul PSD Liviu Dragnea are de recuperat, pentru a-l ajunge din urmă pe actualul șef al statului, potrivit încrederii măsurate în luna aprilie, aproape 20 de procente. După ce PSD a câștigat alegerile parlamentare din 2016, Liviu Dragnea a atins vârful său de încredere - aproape 45%, anunță EVENIMENTUL ZILEI. Astfel, în ianuarie 2017, Dragnea era cu minim cinci procente peste Klaus Iohannis (36-37%). În aprilie 2018, Liviu Dragnea înregistrează 9% în încredere, în timp ce Klaus Iohannis - 26%.

„Încrederea este precursorul votului. Nu ai încredere în candidat, e greu să votezi cu el. De aceea e importantă analiza comparativă a încrederii în posibilii candidați la alegerile prezidențiale de la anul, din 2019. Drept pentru care e normal să ne aplecăm interesul asupra felului în care evoluează încrederea în Klaus Iohannis, respectiv în Liviu Dragnea, cei mai probabili candidați la președinție din partea principalelor două tabere politice din România, anti-PSD, respectiv PSD.

Observăm că în mod constant Iohannis este mai bine poziționat decît Dragnea și mai aproape de nivelul de 25%-30% încredere care să se concretizeze în cei 30% voturi necesare pentru cîștigarea turului II. În ultimul an, Iohannis a evoluat într-o bandă constantă în intervalul 25%-30%, în timp ce Dragnea s-a erodat constant, scăzînd mai recent chiar și sub 10% încredere", a comentat sociologul Mirel Palada, pe contul său de socializare.

Mai marii Romaniei si-au schimbat brusc obiceiurile in aceasta saptamana: presedintele Iohannis a lasat strainatatea si s-a deplasat doar pana la Bacau, iar Liviu Dragnea a trecut in schimb granita Teleormanului si a aterizat tocmai in Israel, afirmă NAȚIONAL. Concret, in timp ce Liviu Dragnea trecea, ieri, pragul presedintelui Israel, Reuven Rivlin, Klaus Iohannis s-a multumit cu o vizita de lucru la societatea comerciala Aerostar SA din Bacau. Care este intr-adevar lider local si regional in domeniul fabricatiei de piese destinate domeniului aviatiei, in intretinerea de avioane civile si in furnizarea de solutii in domeniul sistemelor defensive aero si terestre, dar nu se poate compara cu o vizita  la nivel inalt efectuata in Israel.

Klaus Iohannis a făcut câteva precizări suplimentare în privința vizitei Vioricăi Dăncilă și a lui Liviu Dragnea în Israel, organizată în mare secret. A respins orice interpretare peiorativă a declarațiilor sale și a amintit că, oricât i-ar displăcea PSD-ului, el rămâne președintele Republicii, anunță COTIDIANUL.

Preşedintele Klaus Iohannis i-a criticat dur pe Liviu Dragnea şi pe Viorica Dăncilă pentru vizita pe care aceştia o fac în Israel. Şeful statului s-a întrebat ce „înţelegeri secrete“ ar putea face liderul PSD cu israelienii şi că aşteaptă ca Dăncilă să vină cu explicaţii când se întoarce, potrivit ADEVĂRUL.

Preşedintele Klaus Iohannnis a adresat joi, în cadrul dezbaterii "Viziunea tinerilor pentru viitorul României", un îndemn ca aceştia să intre în viaţa politică, una "în care nu se mai regăsesc actele de imoralitate şi fuga de responsabilitate", susține ROMÂNIA LIBERĂ. "Istoria ne arată că tinerii au forţa să facă diferenţa prin implicare. Aţi fost în prima linie a protestelor pentru cauze nobile – de la protecţia mediului înconjurător la susţinerea statului de drept, ceea ce demonstrează adeziunea la un sistem de valori esenţiale într-o societate modernă şi democratică. De aceea, îmi doresc să văd mai mulţi tineri merituoşi care intră în politică, o viaţă politică în care nu se mai regăsesc actele de imoralitate şi fuga de responsabilitate.

Intraţi, deci, dragi tineri, în politică şi schimbaţi politica din România în mai bine! Participarea civică şi dezbaterile publice sunt binevenite şi pot influenţa deciziile, dar nu au cum să se substituie actului de guvernare dacă tinerii stau departe de politică. Schimbaţi percepţia conform căreia mişcarea de tineret din partide este doar o anticameră, fără pretenţii la un rol esenţial în deciziile cu impact pentru cetăţenii României!", le-a transmis şeful statului tinerilor în cadrul dezbaterii de la Bacău, în contextul închiderii ediţiei 2017-2018 a programului Capitala Tineretului din România. Iohannis a adăugat că este responsabilitatea politicienilor să susţină tinerii în demersul de a deschide o afacere, de a-şi construi o carieră sau de a întemeia o familie.Comentarii

v Saracul Ghiolbanis vorbeste (de fapt citeste) ca din Scinteia, vorbe goale. Spera sa-i mobilizeze pe tineri sa intre in politica sa-l voteze pe el. Nu stiu cine va candida pt functia de presedinte in afara de Ghiolbanis, care momentan sta rau in sondaje. Din aceasta cauza a mers la Bacau, la veterani. Va merge peste tot sa fie in centrul "atentiei". In urma vizitei d-nei Dancila in Israel, Ghiolbanis si-a cam dat cu tesla in coaie.

29 aprilie 2018 16:55

DEX defintie PeSeDel Rozatoare care se hraneste cu fecale.

29 aprilie 2018 12:54

Fute-n cur un postac bolshevic Daca esti nemutumit de cresterea preturilor.

29 aprilie 2018 0:09

Liviu Dragnea, oase de smecher Voi vinde activele statului investitorilor israelieni? De ce? pt ca pot. Ma voteaza fraieri nationalisti mandri ca sunt romani.

28 aprilie 2018 22:02

Vasile Mircea Dragnea, nenorocitule, totzi stimca te-ai dus in Isdrael doar sa scapi de verdictul din procesul cu cele doua salariate de la Protectzia Copilului din Alexandria ce lucrau ptr tine la PSD-ul teleormanean...Sa vedem ce misculatzii mai faci pe 15 Mai cand s-a decalat ultima judecata...Mai faci tu ceva cu Iordachistii tai sa scapi...Dar tot te "agatza" ca tzi-a placut sa furi...in procesul cerut de OLAF...Fa-tzi actele de azil politic in Costa Rica....Dar voua PSD-istilor va prieste Madagascarul si Serbia...Nu fi prost, fii prevazator...

28 aprilie 2018 12:27

Delir la Antena 3! Dragnea, ieșire și amenințări demente la adresa președintelui. Auziți ce zice: „Am fost mult prea binevoitor cu Iohannis”. Pentru a scăpa de dosarele penale şi pentru a ajunge preşedinte , Daddy – Tel Drum va fi in stare să se taie şi împrejur.

27 aprilie 2018 10:10

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.