Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Bogdan-Alexandru Stănescu se numără printre laureații ediției cu numărul 31 a prestigiosului Festival al primului roman de la Chambery, Franța, pentru “Copilăria lui Kaspar Hauser”, apărut în colecția „Ego. Proza” a Editurii Polirom și în ediție digitală. Stănescu va participa în perioada 25-27 mai la mai multe ateliere de traducere și mese rotunde dedicate cărții.

Festival du Premier Roman este un eveniment li-terar care descoperă și promovează autori debutanți, europeni și francofoni. În fiecare an, 3.000 de cititori aleg și invită la festival – după lecturi și dezbateri – 15 autori debutanți francofoni și alți opt care scriu în ita-liană, spaniolă, germană, română, engleză și portugheză, alături de scriitori celebri.

Stephane Audeguy, Muriel Barbery, Michel Houellebecq, Philippe Claudel, David Foenkinos, Amelie Nothomb sau Martin Winckler s-au numărat, de-a lungul anilor, printre cei peste 300 de autori care au fost oaspeții festivalului. Dintre scriitorii români laureați ai edițiilor anterioare ale festivalului îi amintim pe Marta Petreu, Camelia Cavadia, Corina Sabău, Florin Irimia.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.