Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Cercetătorii se află cu un pas mai aproape de a înţelege geologia supervulcanului Yellowstone. Prin intermediul modelelor realizate cu ajutorul unui supercomputer, specialiştii au analizat două zone cu magmă aflate sub suprafaţa vulcanului. Aceştia au identificat o ''zonă de tranziţie'' unde cele două pungi cu magmă aproape că se întâlnesc.

În această zonă, cele două pungi cu magmă formează o regiune de roci solidificate ce ar putea reprezenta combustibilul ce ar putea alimenta explozia supervulcanului, informează Science Alert. ''Credem că această structură din bazalt-riolit provoacă vulcanismul din punctul central al supervulcanului,'' a afirmat geologul Ilya Bindeman din cadrul Universităţii din Oregon, SUA.

Bindeman şi echipa sa au detectat regiunea subterană prin intermediul simulărilor bazate pe cercetările recente realizate de specialiştii din cadrul Universităţii din Utah. Anterior, ei au utilizat imagistica seismică pentru a detecta cele două pungi cu magmă aflate sub caldera vulcanului Yellowstone.

Integral pe DescoperaComentarii

Pă bine, atunci se impune aruncarea unei bombe atomice ("chirurgicale", n.m.) EXACT în punctul cu pricina, şi problema se rezolvă de la sine, cât ai bate din EURO-palme (şi-ai răgni că "#REZIST!", n.m.), nu?! Cu respect, Paulus

26 aprilie 2018 11:44

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.