Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Mai mulți medici susțin că salariile mărite în sistemul medical nu vor opri un fenomen obișnuit în România: celebrul plic dat doctorului. Și asta, spun ei, pentru că acest obicei a devenit o cutumă și pentru că unii medici se cred atât de sus, încât cred că asta li se cuvine.

Unul dintre cei care susțin aceste lucruri este medicul Vasi Rădulescu, o voce activă în mediul online, care a luat poziție de mai multe ori în privința unor chestiuni grave ale societății noastre. Medicul cardiolog spune, pe tema negocierilor salariale din sănătate, că „salariile mărite nu-i vor opri pe unii medici din a accepta plicuri“ și că unii doctori care se cred zei vor continua să aibă „apucături ticăloase“.

Salariile nu au nicio treabă cu mentalitatea

„Îmi pare rău să vă spun, dar salariile mărite nu-i vor opri pe unii medici din a accepta plicuri. Pentru mulți a devenit o acțiune banală. Unii nici nu mai apelează la carduri, le verifică pentru a fi siguri că au intrat banii acolo. Că sunt 6.000 lei sau 12.000, tot un drac, prea puțin contează. Plicul și-a făcut imagine reprezentativă și s-a întipărit în genele multora“, afirmă medicul Vasi Rădulescu.

El spune că „mai sunt apucăturile pacienților, care merg pe ideea că trebuie să dea ceva pentru a fi văzuți bine“. „Sunt teribil de mulți care gândesc așa și salariile nu au nicio treabă cu mentalitatea lor, pentru că e rodul unor zeci de ani de conduite similare în orice segment al societății“, precizează el.

Integral pe CotidianulComentarii

sx Sunt unii care pretind.Sa le fie rusine, nu meritau aceasta spaga din partea statului sa stea in tara. Mai periculoase sunt asistentele , care pe langa faptul ca cea mai mare parte sunt sub orice critica , se uita sa ia bani pentru orice serviciu pentru care sunt platite. Poate ca nici nu meritau maririle.

25 aprilie 2018 7:38

v Ar trebuii sa va hotariti, daca salariile cadrelor medicale cresc sau nu. Sint convins din surse din acel mediu ca medicii si asistentele au primit salarii marite. Afirmatia ca doctorii vor primii totusi bani pt activitatea depusa, sigur va fi asa, doar ciubucul va creste, cum s-a intimplat si cu judecatorii. Nu stiu cum se poate indrepta situatia, fara bacsis peste tot. In general inainte se dadea bacsis, chelnerilor si frizerilor. Acuma peste tot se asteapta bacsis.

24 aprilie 2018 23:36

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.