Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Pacienţii care suferă de afecţiuni grave, precum cele oncologice, hepatita C, boli rare, afecţiuni cardiovasculare sau scleroză multiplă vor avea acces neîngrădit la terapie după ce Guvernul a aprobat o ordonanţă de urgenţă în acest sens.

Anunţul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu. „Prin acest act normativ se asigură accesul pacienţilor cu afecţiuni grave, adică oncologice, boli grave, boli rare, hepatita C, afecţiuni cardiovasculare sau scleroză multiplă la toate medicamentele destinate unei indicaţii terapeutice în concordanţă cu starea sănătăţii pacienţilor, şi nu la un singur medicament, aşa cum era reglementat până-n acest moment”, a declarat Barbu citat de Agerpres. Potrivit oficialului, „la la baza încheierii contractelor cost-volum-rezultat vor sta mecanisme distincte de tip progresiv, fie pacient - volume, fie cost efectiv pe pacient cu rezultat medical”.

Integral pe AdevărulComentarii

victor Este bine sa aprobe gratuit medicamentele si controalele anti si post operatorii cum ar fi tomograf(10 milioane) colonoscopii (4 milioane) RMN,PET etc.Conditii corespunzatoare pentru chimioterapie(acum este un dezastru).

25 aprilie 2018 8:33

UP DATE: Legea ce interzice educația sexuală în școli fără acordul părinților a fost ADOPTATĂ de Senat şi acum se află în Camera Deputaților.- TOŢI bulangii LGBT-ORL-USR-TFL sunt chemaţi iasă ca să să fuckă ca toţi EURO-dracii cu leduri prin pieţe! Cu respect, Redacţia

24 aprilie 2018 23:08

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.