Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Republica Dragnea est în curs de a se contura, instituţional. O dată cu apariţia la Palatul Victoria a Vioricăi Dăncilă,regimul Dragnea este în măsură să se consolideze, evitând riscul tensiunilor care au marcat mandatele de prim- ministru anterioare. Viorica Dăncilă posedă disponibilitatea de a merge până la capăt. Din acest punct de vedere, autoritatea formală şi informală a lui Liviu Dragnea atinge punctul său de maxim istoric. Premierul este mecanismul inert animat de voinţa patronului său politic.

Privind retrospectiv, rapiditatea cu care Preşedintele Republicii a acceptat nominalizarea Vioricăi Dăncilă, evitând apelul la tacticile dilatorii permise de constituţie, apare ca eroarea ale cărei efecte încep să se facă simţite, acum, asemeni unei unde seismice. Contrastul cu epocile Grindeanu şi Tudose este dramatic. De această dată, marja de manevră a şefului de stat este limitată, dacă nu cumva absentă. Premierul este lipsit de acea voinţă proprie care să îi permită definirea unei personalităţi distincte, la nivelul puterii executive. Republica Dragnea capătă, în era Dăncilă, o agresivitate crescută, animată de voinţa de a regândi mecanismele politice şi pe cele constituţionale.

Integral pe HotnewsComentarii

SATANA -mîr #rezistacii de azi; #naziștii de mâine!

24 aprilie 2018 14:47

STANA - mîr #rezistacii de azi; #naziștii de mâine!

24 aprilie 2018 14:46

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.