Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Săptămâna Europeană a Vaccinării debutează cu stângul în țara noastră, unde medicii de familie și pediatrii anunță că există probleme în ceea ce privește aprovizionarea cu vaccinuri, în diferite zone ale țării.

Ei spun că printre vaccinurile cu probleme se numără și ROR, precizând că este nevoie de un flux continuu de asigurare a stocurilor necesare. „Din păcate, există și sincope în aprovizionarea vaccinală, avem semnale din teritoriu, de la Cluj, că lipsește vaccinul ROR, că lipsește peste tot vaccinul Adasel, deci pentru 14 ani. (…) Fiecare efort care trebuie făcut ține de aprovizionarea vaccinală în flux continuu, de informarea și educarea populației cu informații corecte și împreună putem schimba rata de acoperire vaccinală. (…) Vorbim despre vaccinul pentru difterie, tetanos și pertussis. Faptul că există aceste sincope scade încrederea populației, pentru că noi consiliem toți medicii, tot corpul medical consiliază pacienții și îi încurajează să se vaccineze, ca fiind principala măsură de prevenție împotriva bolilor infecto-contagioase“, a precizat dr. Valeria Herdea, pediatru și președintele Asociației Române pentru Educație Pediatrică și Medicină de Familie.

Integral pe CotidianulComentarii

Ciobanu Mircea Porniti Cantacuzino. Ala caruia i-ati luat toate licentele de vaccinuri si ati vrut sa-l inchideti ptr a lua comision din importurile de vaccinuri , JIGODIILOR. Voi ceilalti prosti credeti ca puteti sa opriti furturile prin marsuri. Nu baieti astia trebuie sa stie de frica : mana pe bata si calcati in picioare.

24 aprilie 2018 0:09

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.