Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Vrei sa te muţi altundeva? Dar cu toţii ştim cât este de greu să fii acceptat într-o noua societate, mai ales daca vii din Romania aşa că ţi-ar fi de folos o a doua cetăţenie.

Iti vom prezenta cateva tari unde poti obtine cetatenie fara sa trebuiasca sa te muti acolo pentru "n" si sa te zbati – totul depunde de ce stramosi ai avut.Unele tari au ceva numit "jus sanguinis", sau "dreptul sangelui" – acest lucru insemna ca cetatenia este determinata de descendenta si nu de locul nasterii. Unele tari extind acet drept chiar si la nepotilor conationalilor lor, chiar daca acestia locuiesc in alta tara.

Care sunt aceste tari:


Polonia – Regulile pentru obtinerea cetateniei din Polonia sunt destul de complicate, dar daca ai vre-un stramos polonez, poate ar merita sa intri in contact cu oficiul de cetatenii al Poloniei.

Italia – Nu la fel de complicat ca si legea nationalitatii in Polonia. Italia confera cetatenie descendentilor anumitor nationali italiei, pana la doua generatii.

Irlanda – Irlanda are probabil cea mai clara lege in aceasta privinta pentru a ofeir nationalitate tuturor descendentilor nationalilor irlandezi. Dar pentru asta trebuie sa muncesti putin.

Germania – Nu e tocmai cel mai fericit subiect – dar Germania ofera cetatenie copiilor si nepotilor fostilor germani carora li s-a luat cetatenia intre ianuarie 1933 si mai 1945 pe motive de rasa, inclinatie politica sau grupare etnica.


Integral pe Money.ro