Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Anunţul lui Liviu Dragnea că România îşi va muta ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim a provocat o adevărat scandal la Bucureşti. Demersul ar fi singular în UE. La nivel mondial, doar SUA, Guatemala şi Honduras au anunţat relocarea ambasadelor. Premierul israelian susţine că sunt negocieri cu alte şase ţări şi promite „tratament preferenţial”

Liviu Dragnea a anunţat că Guvernul a aprobat un memorandum privind relocarea ambasadei din Israel la Ierusalim, document despre care executivul nu a suflat niciun cuvânt fiind trecut pe lista celor confidenţiale. Nu doar presa nu a fost informată. Nici preşedintele Iohannis nu a ştiut nimic, iar încercarea de a discuta cu premierul Dăncilă a eşuat în primă fază. Aceasta nu a răspuns la telefon pentru că nu l-a auzit. Participa la Simfonia lalelelor de la Piteşti. L-a sunat înapoi pe preşedinte cu întârziere. „A fost o discuţie privată cu domnul preşedinte, pot să confirm că a avut loc această discuţie", a spus Dăncilă, precizând că memorandumul privind relocarea ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim va fi discutat cu toate instituţiile, inclusiv preşedinţia, dar numai după ce se ajunge la forma finală.

Integral pe GândulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.