Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Update: Deja s-au prins puieții de stejar care au fost plantați anul trecut. O armată de voluntari a ajuns la Mărășești. Foarte mulți patrioți, elevi și studenți au veni să ajute la plantarea celor 115 mii de puirți de stejari. Peste o mie de militari, jandarmi și polițiști au venit în Parcul Memoriei Naționale.

„O să fie treabă, ne pregătim să facem treabă. Avem și ajutoare de nădejde, la fel ca în noiembrie. O să fie absolut spectaculos ce se va întâmpla aici. Mă bucur că sunt oameni veniți de foarte departe. Sunt oameni de peste tot. Veterani de război am întâlnit. Fiecare are în familie pe cineva care a luptat în război. Cred că despre un astfel de mesaj este vorba. Stejarii plantați sunt pentru generațiile viitoare, care vor rămâne. O să fie ceremonialul de deschidere și un serviciu religios încheiat celor care s-au jertfit. Orchestra Simfonică București va interpreta piese românești, dar vor fi și multe alte trupe care vor urca pe scenă. Vom avea un imn mununat al centenarului”, a spus Adrian Ursu.

Știrea inițială

Parcul Memoriei Naționale prinde viaţă! Cei 50 de mii de stejari plantaţi anul trecut în luna noiembrie, în cadrul proiectului derulat de Antena 3, au început să înverzească.

Alături de aceştia, alți 115 mii de puirți de stejari vor fi plantaţi sâmbătă, câte unul pentru fiecare erou care a căzut pe front. La acțiune vor participa 10 mii de volunatri.

„Sunt de la „Colegiu Național Alexandru Ioan Cuza”. Am venit aici alături de colegii mei”, a spus unul dinte voluntari. Întrebat ce înseamnă pentru el această acțiune, tânărul a spus că „Ar fi precum viața unui om, te gândești la cum va crește el, toate pregătirile. Natura este capricioasă, la fel ca viața unui om”.

Sacrificiul lor a dus la realizarea Marii Uniri de la 1918. Iar la final, Parcul Memoriei Naționale va fi atât un loc de reculegere cât și unul de relaxare.

Pe scena amenajată aici vor urca foarte mute formații, iar la ora 10.00, o orchestră va deschide acest eveniment.

Proiectul iniţiat de Antena 3 este realizat cu sprijinul Consiliului Judeţean Vrancea în parteneriat cu Romsilva şi MApN.


Comentarii

Sfîntul Prooroc Ilie Tișbitul STEJARUL 8 DUMNEZEU 8; Stejarul 8/13 TIȘBITUL 8/13; STEJAR 15 Dumnezeu 15; Stejar 11 Hristos 11, Maria 11, Tișbitul 11; ST.E.JARUL. ST-Tisbita, E-Elia, JARUL. Jarul lui Elia Tisbita. Acestea sînt numerele literelor și laturilor numelor divine împreună cu definiția, prin care stejarii au fost creați pe planeta Pămînt și pe celelalte planete din Cosmosul infinit.

21 aprilie 2018 20:59

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.