Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Google anunţă că a ajuns la un acord cu cei mai mari operatori de telefonie din lume, care vor suporta tehnologia sa, privind introducerea unui înlocuitor pentru clasicul SMS. Google a eşuat în mai multe rânduri în încercarea sa de a veni cu un concurent puternic pe zona aplicaţiilor de chat, care să rivalizeze cu produse precum Messenger şi WhatsApp ale Facebook sau iMessage al celor de la Apple.După ce a lansat si renunţat, rând pe rând, la mai multe aplicaţii, Google întrerupe dezvoltarea celui mai nou produs al său pe această nişă, Allo, si vrea să impună o tehnologie prin care, cu ajutorul operatorilor de telefonie, va înlocui SMS-ul.

Este vorba despre RCS (Rich Communication Services), menită să ia locului SMS-ului. Se va numi simplu, Chat, iar Google s-a concentrat pe convingerea dezvoltatorilor software şi a operatorilor pentru a-l adopta ca standard universal.

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.