Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Zeci de angajaţi ai Institutului de Boli Cardiovasculare "George I. M. Georgescu" din Iaşi au declanşat, vineri dimineaţă, un protest spontan, fiind nemulţumiţi că le-au scăzut salariile cu sume cuprinse între 200 şi 600 de lei, anunță Agerpres.

Principalele revendicări ale sindicaliştilor, conform reprezentanţilor acestora, vizează modificarea legii salarizării şi "eliminarea plafonului de 30% pe ordonator principal de credite", ce limitează acordarea sporurilor din noul regulament.

"Nu mi se pare normal ca infirmiera şi brancardierul să fie consideraţi personal auxiliar. Ei sunt cei care fac munca de jos, spală pacienţii, îi transportă, cea mai grea muncă o fac aceşti oameni. Am aflat că la ATI doctorii iau un spor de 75%, iar asistenţii 50%. Nu ştiu dacă e adevărat, dar nu mi se pare corect să fie o diferenţă aşa de mare. Avem toată stima şi tot respectul pentru ei, dar trebuie să ne gândim că nu lucrează singuri. Dacă asistenta, infirmiera şi brancardierul, dacă nu sunt lângă ei, oamenii aceştia nu îşi pot desfăşura activitatea. Echipa medicală este formată din doctor, asistent medical şi infirmier şi brancardier. Guvernanţii nu vor să discute cu oamenii. S-au făcut atâtea pichetări, s-au dus colegii noştri cu fluturaşii. Degeaba. Au fost scăderi de venituri între 200 şi 600 de lei. Sunt colegi care au plătit penalizări la bănci pentru că au primit salariile cu intârziere", a declarat liderul sindicatului din cadrul IBCV, Dan Stoica.

Integral pe HotnewsComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.