Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ernest Oberlander-Târnoveanu, managerul Muzeului Naţional de Istorie a României, afirmă că dezincriminarea utilizării detectoarelor de metal în siturile arheologice care sunt pe lista Registrului Arheologic Naţional ar conduce la o şi mai mare pierdere de patrimoniu.

"Sunt multe, multe încă de făcut. Dosarul bunurilor furate din siturile arheologice româneşti este încă unul consistent. E multă treabă de făcut. Nu întotdeauna condiţiile sunt prielnice. Ne ciocnim de multe ori de obstacole pe care chiar nu le înţelegem de ce apar. Să sperăm că mediul în care lucrăm nu se va înrăutăţi după adoptarea unei noi legi care modifică Ordonanţa 43 şi care, în mod straniu şi suspect, conţine prevederea dezincriminării utilizării detectoarelor de metal în siturile arheologice care sunt pe lista Registrului Arheologic Naţional şi care ar duce la o şi mai mare pierdere de patrimoniu", a declarat joi Oberlander-Târnoveanu, la conferinţa de presă dedicată prezentării a 473 de monede şi 18 podoabe dacice din argint, identificate şi recuperate din Austria.

Integral pe AgerpresComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.