Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Un plan mai vechi al PSD, care a fost mult timp blocat în Parlament din cauză că Bruxelles-ul s-a prins la timp că este vorba de o „şmecherie” tipic românească, pusă la cale de guvernanți pentru a menţine artificial deficitul bugetar la trei la sută, a trecut ieri de Senat.

Plenul Senatului a adoptat ieri, cu unele amendamente, propunerea legislativă privind înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii. Prin Programul de guvernare, PSD şi-a propus, şi deja a făcut câţiva paşi, să transfere o bună parte a avuţiei naţionale, circa 10 miliarde de euro, într-un Fond Suveran pentru Dezvoltare şi Investiţii (FSDI). De fapt, explică EVENIMENTUL ZILEI, cele mai profitabile companii de stat vor fi trecute în portofoliul FSDI. Însă actuala formă a FSDI nu respectă nici măcar „Principiile de la Santiago” ale FMI pentru transparenţă, independenţă, contabilitate publică, principii care exclud posibilitatea de investiţii în obiective sociale.   

Eurostat a solicitat asigurarea autonomiei de decizie a FSDI, cu eliminarea prevederilor care duc la intervenția sau controlul statului. În consecință, precizează ROMÂNIA LIBERĂ, Guvernul a solicitat reducerea drastică a listei de companii de stat incluse în FSDI, luând în calcul riscul ca statul să piardă, în aceste condiții, calitatea de acționar majoritar la aceste companii. Proiectul Fondului Suveran de Dezvoltare și Investiții a fost unul dintre argumentele care au stat la baza dărâmării Guvernului Grindeanu

Pe de altă parte, bugetul de stat a plătit, anul trecut, imensa suma de 7 miliarde de lei pentru pensiile a numai 150.000 de pensionari ”speciali”. Moda pensiilor speciale – respectiv a cumpărării unor categorii de votanți – a fost lansată de PSD în 2001, în perioada guvernării Năstase, afirmă NAȚIONAL. Dezvoltată în funcție de necesitățile partidelor ajunse la guvernare de-a lungul anilor, moda a ajuns să fie una extrem de paguboasă pentru bugetul de stat. Dovada: suma platită în acest scop în 2017 a depășit cu 28% totalul pensiilor speciale achitate în 2016.

România a avut cea mai mare inflaţie anuală din UE, anunță JURNALUL NAȚIONAL. Martie 2018 a fost a doua lună consecutivă în care România a avut cea mai mare rată anuală a inflaţiei dintre statele membre ale Uniunii Europene, cu un avans al preţurilor de consum de 4%, şi în creştere faţă de o rată anuală a inflaţiei de 3,8% înregistrată în luna februarie, arată datele publicate, miercuri, de Oficiul European de Statistică (Eurostat). Rata anuală a inflaţiei în Uniunea Europeană (UE) a crescut în luna martie 2018 până la 1,5%, de la un nivel revizuit de 1,4% în februarie 2018. În rândul statelor membre UE, rate anuale mai mari au fost înregistrate în România (4%), Estonia (2,9%), Slovacia şi Lituania (ambele cu un avans de 2,5%).

Preşedintele Klaus Iohannis, citat de GÂNDUL, a criticat, miercuri, schimbările aduse de PSD nu aduc decât bulversări şi incertitudini, afirmând că social-democraţii au mărit salariile până le-a micşorat.. „Cred că aceste veşnice schimbări nu aduc decât bulversări şi incertitudini. Am observat că PSD a făcut un hobby din a schimba tot ce funcţionează în România, a schimbat sistemul de impozite şi taxe, a mărit salariile până le-a micşorat, acum vrea să desfiinţeze pilonul II de pensii, nu este bine aşa.

Se poate guverna aşa, dar nu cu rezultate bune. Părerea mea e că lucrurile care au fost stabilite pentru mulţi ani şi PSD a fost acolo, în Parlament, nu cred că poate să facă abstracţie de faptul că această decizie a fost luată de toţi factorii politici, nu cred că este bine”, a declarat Klaus Iohannis.


Comentarii

Campania " Fute-n cur un postac P$D!" Acum

21 aprilie 2018 13:29

PSD își pune deoparte 10 miliarde de euro din averea statului pentru postacii PSD de pe forum Cum ar fi, nu? Se merita sa fii postac P$D! Cu respect, alupigus

20 aprilie 2018 14:46

Vasile Marin Nu domnule, inflatzia, deficitul bugetar, devalorizarea leului sunt cauzate de Soros, Statu Paralel, Multinatzionalele, Bancile Comerciale si BNR-ul nu de deciziile proaste ale guvernelor PSD+ALDE (trei guverne intr-un an), de incompetentza si impostura celor numitzi in posturi de de cizie caci au o singura calitate: sunt obedientzi...Uitatzi-va la Madam Prim-ministru buna doar sa inaugureze sarbatoarea lalelelor....eventual sa faca sarmale...decat sa rezolve probleme economice ale tzarii...Sluga proasta doar...

20 aprilie 2018 14:06

Gicu PSD,partidul hotilor si al penalilor!

19 aprilie 2018 12:34

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.