Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Pontificatul lui Benedict al XVI-lea – Papa emerit, care împlinește 91 de ani – este prea aproape de noi ca să poată fi evaluat cu detașare. Se poate însă recunoaște de pe acum că acest pontificat a înregistrat multe premiere istorice certe.

Unele premiere sunt de natură biografică. Bunăoară, cu Joseph Ratzinger, cel mai influent teolog al timpului a fost chemat pe scaunul petrin. El a preferat ca acesta să revină altcuiva și și-a asumat pontificatul ca răspundere. Înainte de alegere a fost, cum observa Papa Francisc, „mintea teologică“ a lui Ioan Paul al II-lea vreme de două decenii și astfel, personalitatea cu cel mai lung impact asupra Bisericii. Joseph Ratzinger și-a scris singur omiliile și discursurile ca pontif. Dintre papi, el a apelat cel mai mult la diferite limbi (vorbește opt, inclusiv poloneza) în exercitarea misiunii.

Integral pe CotidianulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.