Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Misiunea Organizaţiei pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC), aflată în Siria pentru a investiga presupusul atac chimic de la Douma, nu a primit încă acces la locul evenimentului, susţinea, ieri, Marea Britanie, în timp ce Kremlinul califica aceste acuzaţii drept „fără fundament”, scrie AFP.

În cursul unei reuniuni de urgenţă a Consiliului executiv, convocat ieri la sediul OIAC de la Haga, directorul general al acestei organizaţii, Ahmet Uzumku, a informat despre evoluţia misiunii de anchetă trimisă sâmbătă la Damasc. „Rusia şi Siria nu au autorizat încă accesul la Douma pentru echipa OIAC. Accesul fără obstacole este esenţial. Rusia şi Siria trebuie să coopereze”, a transmis, ieri, ambasada britanică la Haga, printr-o postare pe Twitter. Moscova, marele aliat al regimului sirian, s-a angajat să nu se amestece în activitatea misiunii OIAC, invitată oficial de către autorităţile de la Damasc, care neagă orice responsabilitate în tragedia de la Douma.

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.