Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Prozatorul Andrew Sean Greer, istoricul Jack E. Davis şi poetul Frank Bidart se numără printre câştigătorii din acest an ai premiilor Pulitzer. De asemenea, o premieră pe care ediţia din acest an a adus-o este câştigarea premiului Pulitzer pentru muzică de către rapperul american Kendrick Lamar.

Premiul pentru ficţiune i-a fost acordat lui Andrew Sean Greer, pentru romanul ”Less”. Juriul şi-a motivat alegerea scriind că este „o carte generoasă, muzicală în proza ei şi expansivă în structură şi gamă, despre maturizare şi despre natura esenţială a iubirii”. Frank Bidart a primit premiul pentru poezie, pentru volumul ”Half-light: Collected Poems 1965-2016”, „un volum de o ambiţie de neînduplecat şi de o varietate remarcabilă care îmbină poeme lungi dramatice, cu versuri scurte...construite pe mitologia clasică şi pe reinventarea unor forme de dorinte care sfidează normele sociale.

Integral pe Adevărul



Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.