Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Prozatorul Andrew Sean Greer, istoricul Jack E. Davis şi poetul Frank Bidart se numără printre câştigătorii din acest an ai premiilor Pulitzer. De asemenea, o premieră pe care ediţia din acest an a adus-o este câştigarea premiului Pulitzer pentru muzică de către rapperul american Kendrick Lamar.

Premiul pentru ficţiune i-a fost acordat lui Andrew Sean Greer, pentru romanul ”Less”. Juriul şi-a motivat alegerea scriind că este „o carte generoasă, muzicală în proza ei şi expansivă în structură şi gamă, despre maturizare şi despre natura esenţială a iubirii”. Frank Bidart a primit premiul pentru poezie, pentru volumul ”Half-light: Collected Poems 1965-2016”, „un volum de o ambiţie de neînduplecat şi de o varietate remarcabilă care îmbină poeme lungi dramatice, cu versuri scurte...construite pe mitologia clasică şi pe reinventarea unor forme de dorinte care sfidează normele sociale.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.