Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Aproximativ 500 de persoane din sistemul medical au protestat în curtea Spitalului de Urgență din Craiova. Nemulțumite de măsurile luate în privința salarizării, cadrele medicale și personalul auxiliar amenință cu greva generală dacă nu le vor fi rezolvate solicitările.

Mai multe cadre medicale și personal auxiliar au ieșit să protesteze și în curtea Spitalului Bagdasar Arseni din Capitală, spun surse din cadrul unității. Este a doua zi de protest a acestora, după ce sute de oameni din sistemul medical protestează de săptămâna trecută în întreaga țară.

Protestatarii sunt nemulţumiţi de faptul că veniturile angajaţilor au fost diminuate, începând cu luna februarie. Totodată, asistentele nu sunt plătite pentru orele lucrate noaptea cu sporul de 25%, ci cu 15%, iar medicii au ajuns să fie plătiţi cu 5% pentru orele de gardă din timpul săptămânii.

Unul dintre liderii sindicatelor din Spitalul Craiova, Eleodor Cârstoiu, reclamă faptul că la alte spitale din ţară, unde au fost situaţii identice, Ministerul Sănătăţii a găsit o soluţie.

Integral pe CotidianulComentarii

Doru Daca sunt tot nemultumiti dupa ce li s-au dublat (sau chiar triplat in unele cazuri) salariile, ar trebui sa se revina la salariile initiale!

17 aprilie 2018 12:46

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.