Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Klaus Iohannis a anunţat, aseară, că respinge cererea formulată de ministrul Justitiei cu privire la revocarea Laurei Codruţa Kovesi din funcţia de procuror-şef a DNA, în ciuda raportului cuprinzând 20 de puncte transmis, în cursul lunii februarie, de către Tudorel Toader cu privire la activitatea managerială a lui Kovesi. Iohannis a declarat că acest raport nu l-a convins, considerându-l drept unul subiectiv. Ministrul Justiţiei a anunţat, la scurt timp după declaraţia preşedintelui, că va fi sesizată Curtea Constituţională.

“Propunerea de revocare a fost un prim pas, însă ultimul cuvânt în această chestiune îl are preşedintele”, a punctat Klaus Iohannis, care susţine că atât “aşa-zisul raport înaintat de ministrul Justiţiei, cât şi avizul CSM au fost transmise departamentelor de specialitate ale Administraţiei Prezidenţiale”. “CSM a ajuns la o cu totul altă concluzie decât aşa-zisul raport al domnului ministru al Justiţiei”.

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.