Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Dupa aproape doua luni de incapatanata tacere, presedintele a respins propunerea de revocare a sefei DNA Laura Codruta Kovesi – facuta pe 22 februarie de ministrul Tudorel Toader.

Inainte de a-l trata cu refuz pe ministrul Justitiei, Klaus Iohannis a afirmat ca a analizat cu atentie atat ”asa-zisul raport al ministrului” cat si avizul negativ dat de CSM cererii de revocare a lui Kovesi. Un aviz despre care Iohannis a avut grija sa spuna ca ”nu poate fi tratat ca simplu element facultativ” chiar daca nu este unul obligatoriu. Concluzia trasa de presedinte: ”In analiza acelorasi actiuni sau inactiuni si in aplicarea acelorasi texte legale, doua autoritati ale statului ajung la concluzii diametral opuse”. Cum CSM si Ministerul Justitiei au viziuni diferite in acest caz iar solicitarea lui Tudorel Toader se bazeaza pe un ”asa-zis raport” care contine informatii inutile (legate de cariera profesionala a lui Toader – n.r.) si ”utilizeaza date si informatii care fie nu sunt pertinente, fie exced perioada care e luata in calcul, care au fost interpretate si valorificate intr-un sens diferit de continutul lor”, Klaus Iohannis s-a declarat neconvins de pledoaria ministrului. ”Nu voi da curs propunerii ministrului de revocare a doamnei Kovesi”, a decretat presedintele.

Integral pe Naţional