Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Proiectul de lege privind măsurile alternative de executare a pedepselor privative de libertate va primi luni votul final în Parlament. Potrivit noii legi, aproximativ opt mii de deţinuţi ar trebui să îşi execute restul pedepsei la domiciliu, această modificare implicând şi angajarea a 5.000 de noi consilieri de probaţiune pentru procesul de supraveghere, numărul acestora fiind acum de doar 550. Iniţiativa a fost adoptată tacit de Senat.

O treime dintre condamnaţii din penitenciare ar putea beneficia de executarea restului pedepsei la domiciliu, proiectul de lege privind măsurile alternative de executare a pedepselor fiind luni pe ordinea de zi în Parlament. Potrivit acestei iniţiative, între şapte şi opt mii de deţinuţi ar urma să execute restul pedepsei acasă, supravegheaţi constant de o brăţară electronică. Această modificare ar implica şi înfiinţarea a 5.000 de noi posturi de consilieri de probaţiune, numărul acestora fiind acum de doar 550. Sindicatului Naţional al Consilierilor din Serviciile de Probaţiune (SNCSP) se opune, anunţând tototdată proteste atât în Bucureşti, cât şi în alte 23 de judeţe din ţară.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.