Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Bombardamentul a plecat de la presupunerea că cel puţin 40 de persoane civile (părin­ţi şi copii) au fost ucise cu substanţe chimice. A fost un atac ferm, dur şi calificat în apărarea drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti, condiţia fundamentală pentru supravieţuirea civilizaţiei. Acţiunea convergentă a avut loc pe baza Convenţiei internaţionale pentru interzicerea armelor chimice.

Rachetele lansate de pe fregatele din Marea Mediterană şi Marea Roşie, din avioanele staţionate în Qatar şi baza militară din Cipru şi-au îndeplinit scopul pe moment: calmarea tensiunii şi pedepsirea celor care curmă vieţi nevinovate. Prezenţa subversivă a căştilor albastre (teoria Rusiei) printre militarii regimului Assad, care ţin ţara sub teroare de mai bine de şapte ani, e o comedie. Orice strateg militar de la Sun Tzu cunoaşte recomandările acestuia: “Întreaga artă a războiului este bazată pe înşelătorie”. Un general ştie să-şi păzească militarii, bazele, arsenalul. Dacă doarme noaptea cu duşmanul în ogradă, înseamnă că nu a studiat arta războiului.

Sigur că lumea se întreabă ce se va întâmpla în continuare. Intervenţia chirurgicală de stârpire a tumorii din sânul Orientului va mai continua? Se vor implica Rusia, Iranul şi China de partea lui Bashar al-Assad?

Sâmbătă, diplomaţia rusă a suferit o înfrângere usturătoare în Consiliul de Securitate al ONU după ce a cerut condamnarea internaţională a “agresiunii” celor trei mari puteri ale lumii. Doar două ţări au votat rezoluţia propusă: China şi Bolivia.

NATO n-a intervenit decât printr-un comunicat de sus­ţinere. La fel ca Germania Angelei Merkel sau România anemicului Iohannis sau filoruşilor din Cizmă.

Integral pe România LiberăComentarii

Yeah Are nevoie de creier.autorul.

16 aprilie 2018 18:01

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.