Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

La mai puţin de trei luni de la instalare, premierul Viorica Dăncilă pregăteşte schimbări în Guvern. Oficial, Viorica Dăncilă spune că nu se pune problema unei remanieri. „Este adevărat că unii (miniştri – n.r.) merg cu viteza întâi, alţii cu a doua. Eu sper că vor recupera din distanţă şi se vor încadra în foaia de parcurs“, a declarat premierul.

Surse social-democrate citate de ADEVĂRUL, susţin însă că Viorica Dăncilă a discutat deja cu Liviu Dragnea câteva mutări în Executiv, care vor fi puse în practică până la sfârşitul sesiunii parlamentare, când se va intra oficial în vacanţă. „Sunt vizaţi cel puţin trei miniştri care au avut prestaţii sub aşteptări. Dar, deocamdată, nu e nimic bătut în cuie“, susţin sursele citate.

Conducerea lărgită a PSD analizează, astăzi, activitatea miniștrilor în primele 75 de zile ale guvernării Viorica Dăncilă, o parte a cabinetului social-democrați fiind acuzat că merge „cu viteza a doua”. Premierul Viorica Dăncilă a declarat, miercurea trecută, că unii miniștri nu au suficientă „viteză” dar că este încă devreme pentru schimbarea acestora din funcție. „Nu s-a vorbit despre o remaniere.

Este adevărat că unii dintre miniştri merg cu viteza întâi, alţii merg cu viteza a doua. Eu sper că până vom face evaluarea, şi cei care merg cu viteza întâi vor recupera din distanţă şi se vor încadra în acea foaie de parcurs (...) Pentru noi, programul de guvernare este cel care poate conduce la remanierea unui ministru sau altul”, a declarat Dăncilă, citată de ROMÂNIA LIBERĂ . Ea a evitat să enumere miniștrii cărora le-a atras atenția cu privire la îndeplinirea programului de guvernare.

COTIDIANUL amintește că întrebat, pe 10 aprilie, dacă va fi făcută o evaluare a Guvernului la ședința CExN al PSD, Liviu Dragnea, a răspuns: „Nu. Va fi o prezentare făcută de prim-ministru, o analiză, un mini-bilanț”. Chestionat dacă este mulțumit de activitatea miniștrilor Cabinetului Dăncilă, Dragnea a replicat: „Sunt mulțumit de activitatea prim-ministrului”, precizând însă că programul de guvernare se implementează ca la carte.

În spaţiul public a apărut infornaţia că prima remaniere a Executivului va avea loc după sărbătorile pascale, vizaţi find miniştrii Economiei - Dănuţ Andruşcă, Energiei - Anton Anton, Transporturilor - Lucian Şova şi Sănătăţii - Sorina Pintea, afirmă GÂNDUL.

Pe de altă parte EVENIMENTUL ZILEI susține că un număr de 9 miniștri sunt în pericol să-și piardă funcțiile, pentru refuzul acestora de a-și ceda o parte din atribuții către autoritățile locale în cadrul procesului de descentralizare. Petre Daea (Agricultură), Sorina Pintea (Sănătate), Valentin Popa (Educație), George Ivașcu (Cultură), Bogdan Trif (Turism), Ioana Bran (Tineret) și Ioan Deneș (Ape și Păduri), Paul Stănescu (ministru al Dezvoltării Regionale) și Grațiela Gavrilescu (viceprim-ministru și ministru al Mediului din partea ALDE) sunt miniștrii pe care liderii județeni PSD nu-i mai acceptă în funcție dacă refuză să renunțe, în favoarea aleșilor locali, la anumite competențe și la o parte din fondurile pe care le administrează..


Comentarii

nae, consilier local PSD de 14 ani Daca vrea muschii lui, Dragnea pune al 4-lea guvern in 2 ani de guvernare. De ce? Pentru ca poate.

16 aprilie 2018 20:30

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.