Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Conservele de ton sunt un adevărat pericol pentru sănătate. La această concluzie au ajuns specialiștii de la Universitatea Binghamton, din New York, SUA.

Aceștia susțin că pentru a produce conservele, se folosește zinc, însă producătorii susțin că o fac doar pentru proprietățile sale antimicrobiene.

În urma cercetărilor efectuate, cercetătorii au descoperit că tonul la conservă conţine cea mai mare cantitate de Zinc, fiind de 100 de ori mai mult decât cantitatea considerată a fi sigură pentru organismul uman.

Dacă organismul suferă de exces de zinc, substanțele nutritive vor fi cu greu absorbite și, astfel, toxinele ajung mult mai repede în sânge.

„O creștere a permeabilității în organism nu este benefic[, deoarece anumiţi compuși periculoși pot trece ușor în sânge”, a explicat coordonatorul studiului, prof.dr. Gretchen Mahler, din cadrul Universității Binghamton, din New York, SUA, scrie Daily Mail.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.