Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Salata verde, ceapa verde sau usturoiul verde se află printre preferințele noastre alimentare, mai ales la început de primăvară.

Nimic nu se compară cu o salată gustoasă preparată din salată verde cu ceapă și câteva ridichi. Totuși, cercetătorii atrag atenția asupra unui aspect important sănătății noastre: dacă sunt crescute în sere, aceste verdețuri pot acumula cantități mari de nitrați.

De aceea spunem că este bine să știi cum să le alegi de pe tarabele pieței.

Cea mai mare cantitate de nitrați se acumulează la nivelul frunzelor, iar prof.dr. Gheorghe Mencinicopschi spune că “Fără o sursă de lumină metabolismul plantei însăşi generează nitraţi şi atunci, veţi mânca nitraţi cu lingură.

Aceştia blochează hemoglobina atunci când îi mâncăm, asta înseamnă că sângele nu mai poate transporta oxigen la celule, iar acestea mor. Neuronii sunt cei mai sensibili şi mor primii la lipsa de oxigen, dar foarte sensibile sunt şi celulele musculare, şi hepatocitele (celulele din ficat)”.


Comentarii

Mda! Nitrați, adică azotați și alți compuși ai azotului. Ăștia de la Antena 3 au numai căcat în cap. Păi serele nu au sursă de lumină naturală? Chiar dacă aparent lumina zilei e diminuată, acea lumină sau sursă de lumină naturală există. Deci nitrații ăia conțin după mintea zăludei ăleia de Lidia Fecioru, substanțe mentolate? Sau dacă nu e Lidia Fecioru autoarea acestei teorii de platitudine monumentală, de vină e autorul anonim care are numei fecale în cap și ne oripilează cu un articol de tot căcatul. Muie!

13 aprilie 2018 0:48

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.