Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

În doar 12 luni, cele trei guverne PSD-ALDE au contractat, în numele României, împrumuturi în valoare de 11,83 miliarde de euro şi continuă să o facă la dobânzi tot mai mari. România se împrumută lunar cu 500 de milioane de euro pentru a finanţa deficitul.

„Deși se laudă constant și încearcă să îi ducă pe români de nas că în anul 2017 țara noastră a avut cea mai mare creștere economică, cei de la PSD&ALDE au făcut niște împrumuturi colosale. Și nu au de gând să se oprească. În ritmul acesta distructiv și neproductiv, la datoriile ce le fac acum cei de la PSD&ALDE o să plătească și strănepoții noștri. 

Potrivit statisticilor furnizate de Banca Națională a României Guvernele PSD&ALDE au împrumutat în 2017 o sumă similară cu împrumuturile contractate de România de la FMI în anul de criză 2009”, a declarant, citat de CURENTUL, deputatul PNL Pavel Popescu, membru al Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci. Din păcate aceste împrumuturi nu se regăsesc în investiții, mai atrage atenția parlamentarul liberal.

Și fostul premier Victor Ponta a afirmat, ieri, citat de ADEVĂRUL, că România se împrumută în fiecare lună cu 500 de milioane de euro pentru a finanţa deficitul, dar şi că, în plus, tot lunar, „pierde 100 de milioane de euro fonduri europene nerambursabile“. Acesta a declarat că „idioţenia revoluţiei fiscale” împreună cu „inflaţia care se apropie de 6%” sunt cele două elemente care au făcut ca „promisiunea lui Dragnea de creştere cu 25% a salariilor” să fie „cea mai mare minciună de la Băsescu încoace” şi a anunţat că „în realitate veniturile oamenilor au scăzut cu 2%”.

Concret, salariile (care nu au scăzut) au crescut cu doar câteva procente iar aceasta mică majorare a fost anulată și ea de inflație, care a ajuns deja la 5% (cel mai crescut nivel din iunie 2013) și nu dă niciun semn de stagnare.  Creşterile de preţuri sunt de 4,01% la mărfurile alimentare, de 6,57% la mărfuri nealimentare şi de 2,90% la servicii, a informat INS.O rată mai mare a inflației anuale a fost consemnată în luna iunie 2013, când prețurile de consum au urcat cu 5,37%, anunță COTIDIANUL.

România, arată GÂNDUL, are doilea cel mai mare deficit de cont curent din Uniunea Europeană, după Marea Britanie, iar după ieşirea acesteia din UE va avea cel mai mare deficit raportat la PIB, urmând să fie cel mai expus stat european în cazul declanşării unei crize internaţionale, a declarat, miercuri, economistul-şef al Băncii Naţionale a României (BNR), Valentin Lazea, într-o conferinţă organizată de Reprezentanţa Comisiei Europene în România. În opinia economistului-şef al BNR, deficitul mare de cont curent este cel mai îngrijorător criteriu din Tabloul de Bord al Comisiei Europene.
 
Însă ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, citat de CAPITAL, susține că România nu se află în pericolul de a cădea într-o criză financiară. "Nu cred că România se află într-o asemenea situaţie. Eu şi în 2009 am spus că acea criză am creat-o noi, prin acele stupide tăieri de salarii", a adăugat ministrul Finanţelor. El crede că un mare risc pentru România îl reprezintă dependenţa foarte mare de UE, de circa 80%, în ce priveşte schimburile comerciale, şi că "trebuie să dăm drumul la investiţii, ca să nu mai avem această dependenţă". În opinia lui Teodorovici, acesta este şi unul dintre motivele pentru care inflaţia se află la cote atât de ridicate.

Comisia Europeană constată că românii persistă în sărăcie, anunță NAȚIONAL. Paradoxul inegalităților sociale se menține în România, în condițiile în care creșterea economică este peste media Uniunii Europene, a declarat Angela Cristea, șeful Reprezentanței Comisiei Europene în România. „Se menține acest trend al creșterii economice dar se menține și paradoxul inegalităților sociale și saraciei (…) Aceasta creștere se bazează pe consum și mai puțin pe investiții. Deficitul bugetar se apropie de pragul de avarie de 3%, în timp ce deficitul structural își continua tendința de deviere semnificativă de la obiectivul de 1%. Riscă să sară de 4% în 2018, de unde și procedura de deviere de la obiectivul mediu”, a spus Cristea.

România are cel mai mare potențial de a fi un motor al Europei, iar pentru asta trebuie doar să ofere mediul potrivit pentru afaceri și, mai ales, pentru tinerii care vor să își realizeze visele. De asemenea, reformele trebuie să fie gândite în interesul public și să nu fie schimbate peste noapte, a atras atenția István Székely, director la Direcția Generală pentru Afaceri Economice și Financiare din cadrul Comisiei Europene, cu ocazia prezentării recomandărilor din Raportul de țară pentru România 2018.

ROMÂNIA LIBERĂ afirmă că acesta a spus însă și că lucrurile în planul politicilor publice se mișcă în direcția greșită. Chiar dacă datoria publică raportată la PIB este sub nivelul multor alte țări, România se mișcă în cealaltă direcție față de majoritatea statelor europene.Comentarii

Scarbit de imbecilii P$D Guvernul P$D are 2 ministri ovrei; Ana Birchall, cel mai bogat ministru din toate timpurile si playboy-ul Ilan laufer. Premierul Dancila are un consilier ovreu. Dragnea e consiliat electoral doar de israelieni. Dragnea se duce la Benjamin Netanyahu la fiecare 2 luni sa astepte noi ordine. Dragnea a dat investitorilor israelieni cele mai bune parti din Delta Dunarii. In ciuda acestor lucruri, prostimea P$D e foarte antisemita.

17 aprilie 2018 9:29

Scarbit de imbecilii P$D Tristule, postarea ta spune totul despre tine. Esti de compatimit.

17 aprilie 2018 9:04

Politician inflacarat Zic si io. Parerea mea.

17 aprilie 2018 8:02

Scarbit de imbecilii PNL Ce autostrazi construia PNL? Adica fostul PDL. PNL a facut parte din USL, alaturi de PSD . Eu nu spun ca cei din PSD nu sunt HOTI, dar sa vina un RETARDAT ca tine si sa-mi dea lectii ...... Tu mergi si fute-n gura pe mata, pana o ALBESTI !!!

16 aprilie 2018 16:32

Scarbit de imbecilii P$D Tristule, pe timpul PNL se mai construiau autostrazi, preturile nu cresteau ca acum.

16 aprilie 2018 16:23

Corect, măcar se vede ceva investiții, creșteri salariale, creșterea punctului de pensie, creșterea alocațiilor pentru copii ...s.m.d. . Curvele din PNL, în frunte cu BOMBALĂUL de Ghiolbanis, unde se mai ascund și TRĂDĂTORII lui Băsescu, protejați de NOUA SECURITATE (DNA și SRI) au împrumutat peste 20 de miliarde de euro, au tăiat salarii, au tăiat pensii, au tăiat alocații de creșterea copiilor în vârstă de până la 2 ani , iar OVREUL de Isărescu n-o mai supus nimic ...... MARE JEG MAI E ȘI ISĂRESCU

16 aprilie 2018 12:59

alupigus De mult mi-am dorit sa fut si eu o femeie, daca asa avea cu ce... Ma bucur nespus ca Dragnea fute-n cur poporul roman!

15 aprilie 2018 10:11

Apel la bun simt Ponta e infinit mai intelectual decat taranul cu mustata, dar e la fel de pervers.

14 aprilie 2018 21:17

alupigus Dragnea are pula mare, el fute-n cur pe orisicare!

14 aprilie 2018 13:16

@ 14 aprilie 2018 8:32 Măi nea victore, tu judeci cu burta de obicei? România e cotropită de capitalul străin? Măi nene, banii țării care se cheltuie reprezintă bugetul statului sau al guvernului, care guvern cheltuie aiurea bani pe tâmpenii. PSD-ul a înglodat România ori de câte ori când a guvernat până azi de vreo 75 miliarde euro din cele peste 85 miliarde euro cât e datoria externă națională publică guvernamentală azi. Acum România prin PSD are un guvern de 3 ori mai mare decât al Franței, care e o țară mai mare de 3 ori și ceva decât România ca populație și evident și ca teritoriu. Deci guvernul e supradimensionat, acolo se scurg munți de bani de la bugetul statului pe salariile grohăitoarelor din guvern, mai e parlamentul care e și el mult prea mare pentru populația României, apoi ajungem la pensiile nesimțite pomenite de tine, care sunt o afirmație corectă. Problema e că primarii la nivel local aruncă munți de bani aiurea pe tâmpenii, în timp ce țara are datorie externă mare neplătită. Imbecilul ăla de Boc vrea să facă metrou la Cluj, care e un oraș sub 300.000 locuitori, la fel la Timișoara, în timp ce la sate oamenii nu au sisteme de canalizare și au veceul în ogradă, dar Elena Udrea le-a construit parcuri dotate cu locuri de joacă pentru copii, parcuri care au ruginit și deja sunt în paragină. În alt primar cretin din Moldova a contruit un cinematograf modern într-o localitate care nu are sistem de canalizare. Deci cine aruncă banii țării aiurea? Tu pe cine pula calului ai votat nene victore? Evident PSD-ul, băga-ți-ai pula-n partidul lor de căcat!

14 aprilie 2018 10:01

victor Mai Laurentiu nu voi spune nimic nici-unui nepot ,eu mi-am platit pensia timp de 40 de ani ,cred ca merit s-a am o pensie 10 ani care nici pe departe nu reprezinta suma pe care am platioto .Aceasta generatie ar trebui sa produca bani pentru pensiile noastre. Intrucat foarte multi nu muncesc in timp ce altii fura iar unii cheltuie banii aiurea tara se imprumuta.Sant prea multi care nu muncesc si cheltuie foarte mult pe distractii,vacante,curvasareala ,masini ,vile ,case de vacanta,salarii si pensii nesimtitesi multe altele total inutile.Mai trebuie o memorie de calculator pentru a insira toate neregulile ce se intampla in aceasta tara complet cotropita de capitalul strain.

14 aprilie 2018 8:32

Ponta zice? Cine pula calului îl mai bagă-n seamă pe Ponta? Pentru că Ponta și guvernoiul lui împuțit au făcut cea mai mare datorie externă națională publică într-un madat de guvernare care a durat numai 3 ani, respectiv o datorie de 30 miliarde euro. Băsescu la rândul lui a făcut a II-a datorie exrternă între 2009-2012 în guvernarea lui Boc, unde Boc a fost o marionetă. Deci dacă la începutul mandatului acestei guvernări PSD datoria externă guvernamentală era de 75 miliarde euro, asta înseamnă că acum această datorie e de peste 85 miliarde euro și crește vertiginos. În altă ordine de idei, Ponta, Băsescu și Dragnea în frunte cu acest guvern împuțit al lui ar merita toți să fie spânzurați de coaie în P-ța Universității, după ce au fost umpluți cu paie în prealabil. Tu-vă-n gură cu PSD-ul vostru cu tot!

13 aprilie 2018 21:45

gica ,contra Actualii decidenti vor fi acuzati de subminarea tarii si vor plati cu puscarie Pacalicii majoritari vor fi prostii care i-au votat si ii sustin in continuare

13 aprilie 2018 20:06

felix Bai cacatilor . Pai nu se mananca si gura lu' Parpanghel sa aiba putere sa va rupa usile cand sunteti plecati la munca?

13 aprilie 2018 19:47

Vasile Mircescu PSD-ismu asta imputzit se imparte in doua: prima parte sunt parvenitzii politruci si baronii plini de privilegii si cealalta parte majoritara e prostimea si asistatzii sociali cu pensionarii si mai recent cu functzionarii din administratzia publica care-i vor vota mereu pe PSD-isti....Face-tzi o socoteala care merg in majoritate la vot si ne decid soarta...

13 aprilie 2018 19:31

v Lupta "politica este acerba. Eu pot face evaluari, dupa preturi si tarife. Ponta si actuala opozitie ne spunce bine era pe vremea guvernarii lor, sau daca guvernau ei. Cei de la conducerea actuala, ne spunce bine o ducem. Cred ca institutiiile statistice ca si banca nationala ar trebuii sa fie independente politic, sa ne prezinte periodic starea tarii si asta destul de des.

13 aprilie 2018 17:26

@Maria Mantaluta Chiar daca spui in bascalie, ar fi bine pentru nepotul din brate sa ai grija cum votezi. Altfel, e valabil ce-i mai jos

13 aprilie 2018 12:48

@ Laurentiu Nichita Spune-i nepotului ca el iti plateste pensia! In avans!!!!

13 aprilie 2018 12:46

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.