Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Două sondaje de opinie dau rezultate radical diferite în ceea ce privește procentele cu care sunt creditate partidele politice în momentul de față, cu un an înainte de alegerile europarlamentare din 2019.

Potrivit ANTENA3, cei de la IMAS spun că PSD (28,6%) este sub PNL (29,4%). La Avangarde PSD are între 35-40%, iar PNL 19-25% și ALDE 15%, un procent care se apropie amenințător de PNL. În urma lor se clasează la IMAS USR, cu 11%, UDMR cu 4,5% și PMP cu 4,6%, iar la Avangarde 9-10% USR, 5% UDMR și 5% PMP.

Potrivit sociologului Marius Pieleanu, PSD ar fi undeva în jurul a 38 - 40% intenție de vot la alegeri, în timp ce PNL nu ar atinge 30%, ci mult mai jos, undeva de 23 - 24%. ALDE ar fi pe locul al treilea, chiar dacă ținta declarată este să fie a doua putere politică din România. Marius Pieleanu crede că partidul lui Călin Popescu Tăriceanu ar fi undeva la 15%.  La scurtă distanță, în spate, vine USR-ul. Marius Pieleanu spune că partidul lui Dan Barna are în jur de 11 - 12%. PMP ar avea 5%, procent fragil pentru orice partid.

Surpriza vine de la un partid nou, potrivit lui Marius Pieleanu, citat de DCNEWS. Sociologul, director Avangarde, spune că partidul nou fondat de Sorin Cîmpeanu, Daniel Constantin și Victor Ponta ar putea atinge un procent de 5%. În prezent, nou-fondatul partid ar avea aproximativ 2%. Marius Pieleanu afirmă că are șanse să ajungă la 5%. Procentele ar fi aduse de fostul premier Victor Ponta.

Despre Victor Ponta, cei de la Deutsche Welle spun că îl folosește pe Sebi Ghiță drept experiment pentru un plan personal. Adică, explică EVENIMENTUL ZILEI, Victor Ponta ar cam fugi din țară dacă se îngroașă gluma cu dosarele sale de la Parchet. Ponta ar alege tot Serbia, mai ales că el a devenit și consilier al președintelui Vucici. „Ca și Ghiță, Ponta este inculpat în mai multe dosare de corupție, în România. Ponta nu a dispărut încă din România, țara din care, asemeni lui Ghiță, oameni care au făcut averi controversate dispar peste noapte și apar acolo unde este mai greu să fie extrădați în România și de unde pozează în victime ale unei prigoane politice.

Spre disperarea majorității cetățenilor care așteaptă în zadar, de 28 de ani, ca miliardarii de carton ai capitalismului pe banii statului să fie pedepsiți iar averile să li se întoarcă acolo de unde le-au furat.

Victor Ponta, citat de GÂNDUL, a reacționat imediat: „Cei de la Deutsche Welle au făcut o glumă și dacă dvs râdeți, ca și mine, ne bucurăm împreună. Eu, în weekend, voi fugi la Cornu cu familia și luni sunt la Parlament. Poate știți dvs despre niște dosare despre care eu nu știu. Vă referiți la dosarul făcut de Portocală cu Tony Blair? Ăla bănuiesc că se va da soluția legală în el. Și după dezvăluirile pe care le-ați făcut eu sper să fie sancționați procurorii”, a declarat Ponta.

Pe de altă parte, NAȚIONAL afirmă că siguranța de sine afișată în utima vreme de președintele PSD Liviu Dragnea nu neapărat în ieșirile publice, ci mai ales în medii unde nu ar avea niciun interes să epateze astfel arată că liderul PSD a depășit nivelul autoimpus de victimizare. El se comportă deja ca marele câștigător, deș „războiul de gherilă” pe care îl poartă zilnic pe nenumărate fronturi deschise de adversarii săi sau chiar de sine însuși pare încă unul greu de manageriat. Dar, totuși, ceva s-a întâmplat, de Liviu Dragnea nu doar că este mai sigur pe sine decât oricând, dar deja pare decis să „ardă etapele” și să declanșeze asaltul final cu care să înfrangă definitiv statul paralel. Și asta până în vară!

Numai că, susține COTIDIANUL, Liviu Dragnea n-are nevoie de victorii împotriva „statului paralel“, pentru că tocmai postura sa de urgisit al acestuia și, mai ales, de permanent vânat al DNA îi aduce voturi populare și ce să mai vorbim de puterea în PSD! Domnia sa nici nu urmărește cumva înfrângerea „statului paralel“. Are nevoie de existența acestuia ca de aer pentru a se proiecta pe sine ca adversar cu A mare și, prin incidență, proteguitor al oamenilor de rând în fața nelegiuirilor și persecuțiilor acestuia. Tehnică veche din lupta de clasă!


Comentarii

@Iordache Marilena · Avand in vedere cat de apropiate sunt valorile nu vad cum s-ar potrivi teoria ta in cazul acesta (nu neg ca ar fi situatii unde ar merge).

12 aprilie 2018 18:35

Gicu La asa alegatori, alesii pe masura!

12 aprilie 2018 16:19

Verde in fata Va dati seama cat de "serioase" sunt aceste sondaje dupa marile diferente dintre ele . Ce rusine !

12 aprilie 2018 12:29

vio manipulari de secol trecut , slabutz! ( chiar ii dati bani lui pieliceanu ala pentru prostiile astea? )

12 aprilie 2018 11:30

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.