Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Călin Popescu Tăriceanu îşi pregăteşte terenul pentru alegerile prezidenţiale. Cei de la ALDE insistă că şeful Senatului ar trebui să fie propunerea coaliţiei pentru scrutinul de anul viitor şi cer susţinerea PSD în acest sens. Au pregătit sondaje în fiecare judeţ pentru a măsura şansele lui Tăriceanu şi urmează să le prezinte curând, anunță ANTENA3.

Potrivit surselor EVENIMENTUL ZILEI, la fel ca în cazul sondajului Avangarde (dat publicității pe 22 martie) comandat de ALDE pe raza județului Dolj, Călin Popescu-Tăriceanu continuă să graviteze în jurul procentului de 48%, Liviu Dragnea este cotat la un mai mult decât jenant 8%, iar Gabriela Firea (2-3%) se ia la trântă cu marja de eroare. Conform acelorași surse, Tăriceanu va uzita aceste măsurători pentru a solicita o candidatură la Cotroceni din partea coaliției PSD-ALDE, deși Dragnea nici nu vrea să audă de un astfel de scenariu.

Călin Popescu-Tăriceanu și-a înștiințat deja colaboratorii că va intra, 100%, în cursa prezidențialelor din 2019, întrucât nu există altă soluție pentru a crește ALDE, partid care a depășit, în mai toate sondajele, procentul de 10%, fiind cotat (potrivit celui mai recent Avangarde) la 14%-15%. În realitate, afirmă ADEVĂRUL, Tăriceanu își dorește să fie unicul prezidențiabil al coaliției PSD-ALDE, mai cu seamă că toate sondajele de opinie, și nu doar cele comandate de Alianță, îl prezintă mult în fața lui Liviu Dragnea, prăbușit sub 10%.

Totuși, afirmă, JURNALUL NAȚIONAL, liderul ALDE și al Senatului, Călin Popescu Tăriceanu a negat zvonurile conform cărora ar fi existat sau ar exista tensiuni în Coaliție sau între el și Liviu Dragnea. „Nu e niciun moment de tensiune pentru că datele pe care le discutăm sunt de 3 luni de zile. (...) Nu e numai un sondaj intern pentru ALDE. Şi celălalte partide au făcut sondaje. Sondajele au o anumită relevanţă, dar trebuie să ţinem cont şi de contextul politic.", a adăugat Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu va fi un adevărat cal troian la viitoarele alegeri prezidențiale, pentru că este perceput ca un „om de dreapta“, cu toate că și-a mutat de mult timp cortul politic pe stânga. Aceasta înseamnă că zona dreptei românești riscă să piardă, pentru prima dată, finala alegerilor prezidențiale, o finală care s-ar putea juca între cei doi lideri-partenerii ai guvernării de stânga de astăzi: Dragnea și Tăriceanu. Din orice unghi privim, soarta dreptei românești pare a fi pecetluită, susține NAȚIONAL. Iar asta înseamnă și că un partid de numai 20% – marele PSD compus din oameni mici, după cum au demonstrat guvernările din 2016 încoace – este condamnat să castige. Iar la final să le dea măcar o bere tuturor partidelor de dreapta. Merită!

Pe de altă parte, ultimele săptămâni au fost deosebit de grele pentru liderul PSD, în ciuda aparențelor care au marcat, dimpotrivă, victorii după victorii. Au avut loc deconspirarea „listelor negre“ trimise de la Bruxelles cu persoane de condamnat de către justiția din România și devoalarea, ba chiar și desecretizarea, protocoalelor dintre SRI și instituții ale justiției sau administrației publice. Ce altceva decât deconspirările respective mai putea exista ca înfrângeri pentru „statul paralel“ și deci ca victorii pentru cei care pretind, precum dl Dragnea, că se luptă cu acesta?!

Numai că, susține COTIDIANUL, dl Dragnea n-are nevoie de victorii împotriva „statului paralel“, pentru că tocmai postura sa de urgisit al acestuia și, mai ales, de permanent vânat al DNA îi aduce voturi populare și ce să mai vorbim de puterea în PSD! Domnia sa nici nu urmărește cumva înfrângerea „statului paralel“. Are nevoie de existența acestuia ca de aer pentru a se proiecta pe sine ca adversar cu A mare și, prin incidență, proteguitor al oamenilor de rând în fața nelegiuirilor și persecuțiilor acestuia. Tehnică veche din lupta de clasă!Comentarii

@Valentin Fortu Valentine, de fapt tu esti tampitul vita natanga ! Si inca una mare idiotule ! Ca sa nu mai zic si ca tu nu sustii pe nimeni , pt ca n-ai pe cine ! Acum....cine-i tradator de tara mai mare ca un...sasalau care nu face nimic pt RRHHOMANIA & RRHHOMANII LUI ???? Asta daca nu punem la socolteala ca ne cheltuie banii pe concedii si vacante, tin-n loc Codul Forestier ori alte Legi, etc, etc, etc !

12 aprilie 2018 11:09

Vasile Mircea Atata timp cat poporul se tzine in saracie si needucat majoritatea fiind neinformatzi, daca se mai plimba Dragnea in costum popular si PSD-istele in ia romaneasca si mai dau un pachet cu zahar si ulei in preziua votului te potzi astepta ca in fruntea tzarii sa apara Dragnea, un urmarit penal insotzit de "pustoica" lui blonda sa ne "stoarca" totate Belinele (care au mai ramas...) el si baronii sai...Asistatzii sociali sa traiasca....

12 aprilie 2018 6:54

Ion Grigore Dusmanii Poporului, Soros, Multinatzionalele, Bancile Comerciale, BNR-ul si multblamatul STAT PARALEL...Din cauza lor nu se face nimic in tzara asta decat dorintza PSD+ALDE sa calareasca justitzia...Nu incompetentza si nepotismul ridicat la nivel de normalitate au vreo vina...Nu ca s-au schimbat trei guverne intr-un an si ca singura calitate este sa fi obedient...sunt cauzele cresterii inflatziei, a deficitului bugetar si a devalorizarii leului....

12 aprilie 2018 6:46

Iar Antena 3? Scribălăii anonimi speriați de la antenele Varanului se tot screm să scarpine în găoz sondajele vidanjate de Avangardele bolșevismului care ar vrea să ne impună nouă românilor un președinte slugoi ca Tăriceanu, care acum e țucălarul lui Dragnea, ca să ce? Tăriceanu e de fapt Măgarul Troian care de atâta stat pe lângă berbecul Petre Daeea a început să ragă pe limba bolșevicească a lui Ion Ilici Iliescu. Ar fi indicat ca Tăriceanu să-l învie din morți pe Radu Beligan care să mai apară odată cu un mesaj de încredere pentru tânărul boșorog Victor Viorel Tăriceanu, numai pentru ca Tăriceanu să câștige și el pierderea viitoarelor prezidențiale. Tăriceanu de atâta impotență de facto și nu numai politică a devenit un fel de mumie cu ochi a bolșevismului împuțit.

11 aprilie 2018 22:20

Cristi Cu DRACNEA SI TARATANU contracandidati, Johanis o sa iasa din primul tur cu 80%. Nici nu mai trebuie sa-si faca campanie, doar sa-i lase pe cei doi sa apara pe sticla si oamenii ii vor scarbi si ma mult pe acesti doi mincinosi.

11 aprilie 2018 15:10

Apel la luciditate Si ce o sa mai conduca presedintele dac i-au luat mai toate atributiile?

11 aprilie 2018 14:20

Grigore Daa solutia" capului de lemn", asta ne mai lipsea ca presedinte !

11 aprilie 2018 14:00

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.