Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

„Vai, o să ajungem ca Ungaria!...” se aude un murmur surd de prin intestinele Internetului, după victoria categorică a lui Viktor Orban în alegeri. Viktatorul maghiar este un model de succes pentru Suveranul nostru, dovada clară că se poate. Un politician naționalist, antioccidental, autoritar, populist poate speria și prosti o țară întreagă - votul a fost masiv! - printr-o campanie bine lucrată, împotriva lui Soros, a străinilor, a refugiaților și a Înaltei Porți UE. Aduse de consilierii israelieni ai lui Liviu Dragnea, temele sunt prezente și în România - deschideți televizoarele și o să intrați în lumea paralelă creată special pentru dvs. de conducătorii țării, lume în care vecinul dvs. nu mai e Costică sau Getuța, ci Soros, Coldea și Oculta. Cu siguranță, PSD va folosi aceste teme din nou în alegeri, după ce au mers atât de bine la vecini.

Un singur amănunt uită cei care îl compară pe Liviu Dragnea cu Viktor Orban, temându-se că vom ajunge ca bieții maghiari: că în Ungaria se construiește, în timp ce în România doar se dă din gură. Guvernarea Orban lasă urme concrete în Ungaria, în timp ce guvernarea Dragnea lasă în urmă doar neantul. Orban a ajuns la putere după niște promisiuni de care s-a ținut, Dragnea a ajuns la putere printr-o păcăleală la scară națională. În ciuda tuturor păcatelor lui, Orban știe să gospodărească o țară, Dragnea ni le-a dat pe V.V. Dăncilă și G. Firea. Țara și Capitala arată întocmai ca dânsele.
Bucharest, not Budapest, deși unii dintre noi ar putea fi de altă părere. Călătoriți în Ungaria și veți înțelege cu ochii dumneavoastră. La fel ca Polonia, Slovacia, și Cehia, Ungaria arată mai degrabă ca o țară din Vest, decât ca o fostă țară comunistă. Ungurii au înțeles rapid că autostrăzile aduc prosperitate, astfel încât au construit într-un ritm accelerat. În timp ce noi dădeam în gropi de hoți și de proști, ungurii legau țara de toate rutele de tranzit dorite de investitori. Poți face țara de la Est la Vest pe autostradă în câteva ore, iar în jurul orașelor s-au construit centuri ocolitoare, care au contribuit la crearea parcurilor industriale. Infrastructura mare și ancorarea universităților și a autorităților locale la cererile pieței muncii au adus, încă din anii 90, mari investiții străine, în special germane, care au găsit ceea ce căutau - și nu găseau - și în România: forță de muncă bine calificată și mai ieftină decât în Vest și, mai ales, o bună rețea de transport pentru exportarea bunurilor produse, precum și stabilitate fiscală. Daimler a deschis o fabrică Mer­ce­des-Benz în Kecskemet, după ce încercase, fără succes, să vină în România. „Audi s-a extins la Györ, Opel la Szentgotthard şi constelaţii întregi de pro­ducători de pie­se şi furnizori de ser­vicii de peste tot din lume au apărut în jurul marilor cen­tre de producţie a­uto. Robert Bosch, Knorr-Bremse, Thy­s­sen­krupp, Borg Warner, Delphi Thermal, Delco Remy, Halla Visteon, GM Powertrain, Bridg­es­tone, Conti­nental, Denso, Hankook Ti­res, Lear, LUK şi Michelin sunt doar câţiva dintre ei. Pe lângă marile nume germane, în Ungaria, la Esztergom, produce maşini şi compania japoneză Suzuki. În total, sectorul auto maghiar este reprezentat de peste 700 de companii, care la sfârşitul anului trecut aveau peste 154.000 de angajaţi”, scria anul trecut ZF despre miracolul auto maghiar. La noi, angajații Dacia-Renault au întrerupt lucrul și au ieșit la protest, cerând... o autostradă. Au fost, dacă vă amintiți, aspru certați de Guvern și acuzați de lipsă de patriotism.

Integral pe RepublicaComentarii

Apel la luciditate Maria, in Ungaria, oamenii au iesit imediat in strada si au dat guvernul jos, cand au aflat ca socialistii- echivalentul PSD-ului, au facut niste acte marunte de coruptie. In Ungaria toleranta la hotie e infinit mai mica decat in Romania. In Ungaria Bechtel n-a facut 42 de km de autostrada cu 30 de milioane de euro kilometrul asa cum a semnat guvernul PSD Nastase si apoi Dan Sova a dat pierdut contractul.

11 aprilie 2018 8:07

maria Sa nu fim naivi! Sintem asa de departe de a fi ca Ungaria!! Ungaria sfideaza dublul standard aplicat de Bruxelistii platiti cu salarii babane si se opune globalizarii agresive promovate in interesul multinationalelor (si detrimetul national - asta este motivul Brexitului - chestia cu emigrantii este mesajul populist pt aia cu tatuaje nu prea educati!) Si Ungaria CISTIGA si este RESPECTATA!! Au luat 100 miliarde de la UE - si pe buna dreptate sustin ca este dreptul lor. Da, dar ei nu au DNA si SRI/CIA gangsteri tradatori de tara! Intre timp Romania si Rezistenti TERFELITII ling clantile la Bruxel si Romania si Romanii dispretuiti si batjocority - si jefuit de nenumaratii parteneri cica strategi! Strategici pt cine..?

10 aprilie 2018 13:52

Zoltan NY, Fidesz este de centru dreapta (crestin-democrat), membru in partidul Popular european ca si PNL. De cand sunt socialistii omologi popularilor retardat imbecil ce esti? In Ungaria nu e haosul fiscal din Romania avortonule.

10 aprilie 2018 13:50

NY Hait! Le-a intrat morcovul in koor, la "rezistaci" si la "dreptaci", victoria partidului omolog PSD - din Ungaria, cu patriotul si temerarul Victor Orban, i-a bagat in sperieti pe "geaca rosie" si sleahta fomista usr-ista, pnl-ista, pdl-ista, ciolosista, si alte dihanii si lighioane flamande de banii publici.

10 aprilie 2018 12:58

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.