Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Aderarea la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică este văzută, în primul rând, ca o modalitate de stimulare a reformelor din România, subsumată obiectivului creşterii bunăstării cetăţenilor, a declarat vineri, la Paris, ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, cu ocazia vizitei la sediul OCDE, unde s-a întâlnit cu secretarul general al organizaţiei, Angel Gurria.

"Considerăm că aderarea la OCDE nu constituie un scop în sine, ci o modalitate de a impulsiona agenda noastră de reforme interne şi, în acelaşi timp, o evoluţie firească după aderarea la NATO şi Uniunea Europeană. Pentru noi, această reuniune este o bună oportunitate de a confirma interesul de a deveni un membru al familiei OCDE. Dăm o înaltă apreciere şi ne însuşim valorile pe care OCDE le reprezintă - respectabilitate şi responsabilitate, prezervarea încrederii şi bunăstării cetăţenilor noştri, precum şi acces la cele mai bune politici şi practici disponibile, într-un spectru larg de domenii", a precizat Meleşcanu, în discursul rostit în faţa Consiliului organizaţiei, format din reprezentanţii permanenţi ai statelor membre OCDE, într-o reuniune dedicată României, prezidată de secretarul general.

Integral pe AgerpresComentarii

Ion Grigore Nu se poate adera la OCDE si Shengen cu incompetentzi in pozitziile de decizie guvernala si administrativa...De exemplu de politica externa facuta cu fundul este la Primaria Capitalei unde Madam Firea si Comisia de Licitatzie a data contractul de achizitzionare de autobuze TURCILOR ( probabil ptr peschesul si ciubucul aferent...) neluind in considerare ambitziile de aderare ale noastre elminand Germania prin firmele Mercedes si MAN...Politica facuta cu "curu"...

8 aprilie 2018 10:28

nae, consilier local PSD de 14 ani T Serbanescu, te-as fute-n cur nonstop! Traim mult mai bine. Preturile au scazut, s-au da in folosinta 500 de km de autostrada doar in ultimul an.

8 aprilie 2018 10:11

Intrarea în primăvară s-a făcut cu costuri uriașe: deficitul bugetar a ajuns la 5,5 miliarde de lei. Fiecare lună e tot mai scumpă de la revoluția fiscală încoace. Să cheltuiești atâția bani pentru ca lumea să o ducă tot mai rău, iată o performanță de care numai PSD e capabil. Așa că la ANAF în noapte oare cine bate? Era ministrul Orlando, care i-a sechestrat pe șefii stabilimentului, cerându-le să ne scoată banii din buzunare, din sertare și de unde-or ști ca să acopere deficitul. Apoi, Dăncilă și Orlando l-au pus șef la ANAF chiar pe autorul haosului fiscal, fostul ministru Ionuț Mișa (două diminutive într-un smiorcăit), pe care ți-l poți lesne imagina vorbind singur în birou: când mă găsesc la fisc, primejdia o caut și o isc. Guvernul a dat vreo cinci ordonanțe încercând să corecteze aberațiile lui Mișa, dar n-a reușit. Drept care l-a promovat. Aici trebuie să fie mâna statului paralel, altfel mișmașul nu se explică. T.Serbanescu.

7 aprilie 2018 11:40

Gicu Asta vrea sa plece cu dricul, direct din guvern... Nu are de gand sa mai lase locul liber pentru cineva mai tanar.

7 aprilie 2018 10:28

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.