Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

O zonă ascunsă cu o vechime de 4.500 de ani a fost descoperită pe o insulă izolată din apropierea coastei din Wales. Cercetătorii au utilizat lasere pentru a crea un model 3D a insulei Ramsey prin intermediul căreia au fost dezvăluite: morminte, un fort preistoric şi rămăşiţele unei capele.

Dan Hunt, arheolog din cadrul proiectului CHERISH, a afirmat că informaţiile descoperite în urma scanării insulei de 3,21 kilometri lungime sunt ''incredibile''. ''Am adăugat o serie de informaţii importante zonei arheologice din insula Ramsey prin intermediul datelor 3D,'' a declarat Hunt.

Conform Mail Online, insula deţinută de compania RSPB este un loc cu o importanţă şiinţifică puternică. Studiile anterioare ce au fost realizate în perioada anului 1990 dezvăluiau existenţa tumulilor şi a sistemelor terestre. Ultimele scanări au fost realizate prin intermediul laserului Lidar. Teritoriul preistoric al insulei Ramsey se extinde până în extremitatea nordică insulei, unde specialiştii susţin că ar fi putut exista un fort. Acesta ar fi fost utilizat pentru apărarea oamenilor ce trăiau pe insulă.

Integral pe DescoperaComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.