Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Republica Moldova a făcut progrese în ceea ce priveşte punerea în aplicare a unor reforme, dar sunt necesare măsuri suplimentare astfel încât cetăţenii săi să poată beneficia din plin de avantajele Acordului de asociere, se arată într-un comunicat publicat joi de Comisia Europeană (CE).

Republica Moldova a reuşit să îşi stabilizeze situaţia economică şi, cu sprijinul constant, dar condiţionat din partea Uniunii Europene şi a altor parteneri internaţionali, a făcut progrese în ceea ce priveşte punerea în aplicare a anumitor reforme, inclusiv consolidarea zonei de liber schimb aprofundate şi cuprinzătoare. Sunt totuşi necesare mai multe eforturi, în special pentru a combate corupţia la nivel înalt, a recupera fondurile deturnate prin frauda bancară de un miliard de dolari şi a-i aduce în faţa justiţiei pe cei responsabili. De asemenea, trebuie întreprinsă o reformă profundă a sistemului judiciar, conform unui raport comun publicat joi de Serviciul European de Acţiune Externă şi de Comisia Europeană.

Integral pe CapitalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.